Boxer Kovalev zdolal Hopkinsa a je novým šampiónom v poloťažkej váhe

NETKY.SK • 9 November 2014, 12:09 • 2 min
Boxer Kovalev zdolal Hopkinsa a je novým šampiónom v poloťažkej váhe

ATLANTIC CITY - Ruský boxer Sergej Kovalev sa stal novým šampiónom v poloťažkej váhe, keď v unifikačnom súboji troch organizácií zdolal amerického veterána Bernarda Hopkinsa.

slovakia

left justify in out

Kovalev dominoval v dueli v Atlantic City od úvodu až do konca a vyhral jednomyseľným verdiktom trojice arbitrov. Tí rozhodli v jeho prospech po výsledkoch 120:107, 120:107 a 120:106.
      

Kovalev zobral o dva mesiace 50-ročnému Hopkinsovi majstrovské opasky organizácií IBF a WBA a keďže predtým vlastnil primát aj vo verzii WBO, stal sa absolútnym šampiónom v poloťažkej hmotnostnej kategórii. Ruský pästiar si zároveň vylepšil bilanciu na 26 výhier (z toho 23 knockoutov), 1 prehra.
      

"Chcel som divákom a fanúšikom na celom svete ukázať, že viem boxovať a myslím, že sa mi to podarilo. V 12. kole som mal knockout na dosah, ale Bernard ho výbornou obranou odvrátil. On je legenda, ten najlepší borec v našej kategórii," uznal kvality súper Kovalev.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies