Vladimir Kličko ukončil kariéru s rekordnou bilanciou

NETKY.SK • 3 August 2017, 11:31 • 2 min
Vladimir Kličko ukončil kariéru s rekordnou bilanciou

HAMBURG - Ukrajinský boxer Vladimir Kličko ukončil profesionálnu kariéru. Viacnásobný majster sveta v superťažkej váhe tak 11. novembra nenastúpi v Las Vegas k odvetnému súboju s Britom Anthonym Joshuom, s ktorým v apríli vo Wembley prehral.

slovakia

left justify in out

Štyridsaťjedenročný Kličko opúšťa profiring s rekordnou bilanciou 64 víťazstiev a päť prehier. "Ako profesionálny boxer i amatér som dosiahol všetko, čo sa dalo. Teraz môžem spokojne ukončiť kariéru, ktorú sprevádzalo mnoho napínavých momentov a smelo odštartovať novú kapitolu svojho života. Nikdy by som si nepomyslel, že moja športová kariéra potrvá tak dlho. Zo srdca ďakujem všetkým ľudom, ktorí mi pomáhali, predovšetkým mojej rodine, môjmu tímu a všetkým fanúšikov," uviedol Kličko prostredníctvom svojho manažmentu v Hamburgu.

 

Vladimir Kličko pred prehrou s Britom Tysonom Furym v novembri 2015 kraľoval c ťažkej váhe takmer 11 rokov a bol držiteľom majstrovských opaskov vo všetkých boxerských organizáciách IBF, WBA, WBO a IBO. Mladší brat Vitalija Klička žal úspechy už ako amatér, na OH 1996 v Atlante získal zlatú medailu v najťažšej kategórii do 91 kg.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona