Box: Fury knokautoval Wildera a stále neokúsil trpkosť porážky

NETKY.SK • 10 Október 2021, 11:37 • 2 min
Box: Fury knokautoval Wildera a stále neokúsil trpkosť porážky

LAS VEGAS – Anglický boxer Tyson Fury v noci obhájil opasok organizácie WBC a titul magazínu The Ring. V treťom vzájomnom zápase poslal k zemi svojho veľkého rivala, Američana Deontaya Wildera.

slovakia

left justify in out

Zavŕšenie trilógie si vyslúžilo značnú mediálnu pozornosť, pretože rivalita oboch boxerov sa začalav decembri 2018. Ich prvý vzájomný zápas skončil kontroverznou remízou, zatiaľ čo v minuloročnej odvete triumfoval Fury, ktorý zvíťazil po TKO v 7. kole a stal sa dvojnásobným šampiónom. Dátum ich tretieho merania síl sa viackrát menil, voľba ale napokon padla na 9. október.

 

 

Včerajší duel ponúkol viacero napínavých momentov. V 3. kole poslal svojho súpera k zemi ako prvý Fury, Wilder sa však nechcel vzdať a do ďalšieho kola vyrukoval so zaujímavou stratégiou, ktorá poslala Furyho na zem hneď dvakrát, čo sa britskému boxerovi už dlho nestalo. O zápase napokon rozhodlo 11. kolo, v ktorom sa na Wilderovi podpísala únava a nedokázal vzdorovať tlaku súpera, ktorý ho knokautoval pravačkou.

 

Fury, ktorý v tridsiatich dvoch zápasoch stále neokúsil trpkosť porážky, pripravil Wilderovi už druhú prehru v kariére. „Bol to skvelý zápas. Zaslúžil si trilógiu, ktorá sa zapíše do dejín boxu. Nebudem sa vyhovárať, Wilder je skutočne tvrdým borcom, ktorý mi poriadne podkúril a prinútil ma, aby som si dnes tie peniaze poriadne zaslúžil. Vždy som hovoril, že som najlepší na svete a on je druhý najlepší,“ vyjadril sa po zápase.

 

 

The Gypsy King tak opäť potvrdil, že v ťažkej váhe momentálne nemá konkurenciu a jeho výkon si vyslúžil pochvalu od mnohých známych športovcov, hercov či ďalších slávnych osobností. „Bol to jeden z najlepších zápasov v ťažkej váhe, aké som kedy videl. Jednotka proti dvojke. Jednotka je stále neporazená. Gratulujem svojmu priateľovi Tysonovi Furymu, bol to nádherný a nezlomný výkon. Ďakujem, obaja ste ma inšpirovali,“ napísal po zápase Dwayne „The Rock“ Johnson.

 

 „Bola to čistá zábava a jeden z najlepších duelov v rámci ťažkej váhy. Wilder je lev, ktorému budem vždy fandiť, rovnako ako Furymu, ktorý je výnimočný. Obom borcom ďakujem za skvelé a inšpirujúce predstavenie,“ nechal sa počuť MMA zápasník Jorge Masvidal.

 

 

O Furyho budúcnosti toho v tejto chvíli veľa nevieme. Jeho plánovaný súboj s ďalším britským boxerom Anthonym Joshuom už nie je aktuálny, keďže Joshua prekvapivo ťahal za kratší koniec v zápase s Ukrajincom Osykom a avizovaný zápas snov tak okamžite stratil svoje čaro.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona