Botanickú záhradu, ktorú zaplavilo počas búrky v Tatranskej Lomnici už otvorili

NETKY.SK • 28 Júl 2016, 09:12 • 2 min
Botanickú záhradu, ktorú zaplavilo počas búrky v Tatranskej Lomnici už otvorili

POPRAD - Expozícia tatranskej prírody v Tatranskej Lomnici je od dnešného dňa opäť otvorená. Zatvorená bola od utorka po tom, ako ju počas búrky zaplavila voda.

slovakia

left justify in out

Ako informovala Lenka Burdová, koordinátorka vonkajšej komunikácie Štátnych lesov Tatranského národného parku (TANAP), podarilo sa opraviť drevené premostenia a rovnako aj upraviť chodníčky pomedzi jednotlivé alpíniá. „Návštevníci si tak znovu môžu prezrieť vzácne druhy tatranskej kveteny, ktorým sa napriek zaplaveniu dažďovou vodou nič vážne nestalo,“ uviedla dnes Burdová.


Na návštevníkov botanickej záhrady v Tatranskej Lomnici čakajú takmer tri stovky bylín a drevín, od rastlinstva podhorských lúk cez lesný porast až po vegetáciu alpínskeho a subniválneho stupňa. Pozrieť si ponuku záhrady môžu tento rok aj zrakovo hendikepovaní návštevníci, a to prostredníctvom informačného panela v Braillovom písme a interaktívneho panela s reliéfmi rastlín. Pre slabozrakých návštevníkov sú pripravené špeciálne lupy, aby mohli lepšie čítať texty menoviek a popisiek v záhrade.


Verejnosti bola Expozícia tatranskej prírody po prvýkrát sprístupnená 15. júna 1992. Odvtedy každoročne od druhej májovej nedele majú návštevníci možnosť pozorovať meniacu sa farebnosť tatranských kvetov. Platí to aj pre obdobie, keď je vysokohorské prostredie ešte uzavreté a vegetácia miestami pod snehom. Tento rok je záhrada otvorená od 6. mája do 18. septembra denne od 9:00 do 15:00 a v letnej turistickej sezóne až do 17:00.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies