Bostonský útočníci plánovali ďalšie útoky

NETKY.SK • 22 Apríl 2013, 07:25 • 2 min
Bostonský útočníci plánovali ďalšie útoky

BOSTON - Dvaja bratia čečenského pôvodu, ktorí sú podozriví zo zosnovania bombových útokov na maratóne v americkom Bostone, pravdepodobne plánovali aj ďalšie útoky. V nedeľňajšom rozhovore pre spravodajskú stanicu CBS News to povedal šéf bostonskej polície Ed Davis.

slovakia

left justify in out

Svoje domnienky opiera o fakt, že 19-ročný Džochar Carnajev a jeho 26-ročný dnes už zosnulý brat Tamerlan na policajtov počas naháňačky hádzali podomácky vyrobené bomby a granáty. "Máme dôvod si myslieť... že sa chystali útočiť na ďalších ľudí," vyhlásil Davis. Ako však dodal, vyšetrovanie je stále len v počiatočnej fáze a v tejto chvíli ide o jeho "osobný názor".

Mladší z bratov Carnajevovcov je stále v bostonskej nemocnici, pričom jeho stav je vážny. Agenti Federálneho úradu pre vyšetrovanie (FBI) tak stále čakajú na to, aby ho mohli vypočuť. Má poranený krk a dýcha preto len s podporou prístrojov. Jeho brata Tamerlana policajti ešte v sobotu zastrelili počas naháňačky na predmestí Bostonu. Obaja sú podozriví zo spáchania útokov v Bostone, pri ktorých minulý pondelok zahynuli traja ľudia a ďalších asi 180 utrpelo zranenia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies