Bostonského atentátnika pochovali na utajené miesto

NETKY.SK • 9 Máj 2013, 17:29 • 2 min
Bostonského atentátnika pochovali na utajené miesto

BOSTON - Zastreleného bostonského atentátnika Tamerlana Carnajeva pochovali. Oznámila to dnes polícia v meste Worcester neďaleko Bostonu, ktorú citovala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Carnajevovo telo sa podľa polície už nenachádza v miestnom pohrebnom ústave, ale bolo uložené do hrobu na bližšie nešpecifikovanom mieste mimo Worcesteru.

"Odvážna a súcitná osoba sa ponúkla, že poskytne pomoc, aby bol zosnulý náležite pochovaný," uviedla worcesterská polícia vo vyhlásení na svojej internetovej stránke.

Bratia čečenského pôvodu Tamerlan a Džochar Carnajevovci sú považovaní za hlavných podozrivých z bombových útokov počas Bostonského maratónu z 15. apríla. Tamerlan (26) niekoľko dní po útokoch prišiel o život počas prestrelky s políciou a Džochar (19) sa v súčasnosti zotavuje zo strelných zranení vo väzenskej nemocnici.

Nálada verejnosti správcov cintorínov odstrašila

Podľa predchádzajúcich správ sa na území amerického štátu Massachusetts nenašiel cintorín, ktorého správca by bol - vzhľadom na nálady verejnosti - ochotný poskytnúť hrobové miesto pre zastreleného Tamerlana. V Bostone protestovali desiatky ľudí proti jeho pochovaniu na území USA. Nesúhlas s prípadným pohrebom Tamerlana v Bostone vyslovil aj tamojší starosta Thomas Menino.

Tamerlanovi rodičia vyjadrili želanie pochovať svojho syna v domovskom Dagestane a dokonca začali zbierať peniaze na prevoz tela z USA do tejto juhoruskej republiky.

Telo Tamerlana Carnajeva bolo zhruba týždeň uložené v pohrebnom ústave Graham Putnam & Mahoney vo Worcesteri. Tam počas minulého víkendu prišiel strýko Carnajevovcov Ruslan Tsarni žijúci v USA, aby vykonal na zosnulom moslimské pohrebné rituály.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies