Bostonského atentátnika pochovali na moslimskom cintoríne vo Virgínii

NETKY.SK • 11 Máj 2013, 12:53 • 2 min
Bostonského atentátnika pochovali na moslimskom cintoríne vo Virgínii

WASHINGTON - Podozrivého útočníka z Bostonského maratónu Tamerlana Carnajeva pochovali na moslimskom cintoríne v americkom štáte Virgínia. Oznámila to agentúra DPA s odvolaním sa na noviny Boston Globe.

slovakia

left justify in out

Carnajevove telesné pozostatky podľa denníka tajne uložili na malom islamskom cintoríne v meste Doswell, približne 24 kilometrov od virgínskej metropoly Richmond. Zaslúžila sa o to nemenovaná žena z Virgínie, ktorá sa sama podujala, že nájde miesto pre Tamerlanov posledný odpočinok, keď sa dozvedela, aké kontroverzie celá záležitosť vyvoláva. Protesty proti pochovaniu jedného z predpokladaných bostonských atentátnikov podľa nej ukázali "Ameriku v jej najhoršej podobe". 

Žena podľa novín oslovila združenie Islamské pohrebné služby vo Virgínii, ktoré následne našlo vhodné hrobové miesto. 

Telo bolo asi týždeň uložené v pohrebnom ústave vo Worcesteri v Massachusetts, cintoríny v tomto štáte však odmietali poskytnúť hrobové miesto pre zastreleného Tamerlana. Desiatky komunít žiadosť o uloženie tela odmietli z obáv pred vandalizmom i negatívnej reakcie verejnosti. 

V Bostone protestovali desiatky ľudí proti jeho pochovaniu na území USA. Nesúhlas s prípadným pohrebom Tamerlana v Bostone vyslovil aj tamojší starosta Thomas Menino.

Tamerlanovi rodičia vyjadrili želanie pochovať svojho syna v domovskom Dagestane a dokonca začali zbierať peniaze na prevoz tela z USA do tejto juhoruskej republiky.

Tamerlana Carnajeva zabili 19. apríla pri pokuse o útek po prestrelke s políciou. Jeho mladšieho brata Džochara polícia zadržala.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies