Bostonského atentátnika Carnajeva budú stíhať aj za zabitie policajta

NETKY.SK • 8 Október 2013, 06:22 • 2 min
Bostonského atentátnika Carnajeva budú stíhať aj za zabitie policajta

WOBURN - Súd v americkom štáte Massachusetts dnes vydal osobitný druh zatykača pre Džochara Carnajeva, ktorý sa na tento súd nemôže dostaviť, nakoľko sa ešte neuzavrel prípad na federálnej úrovni.

slovakia

left justify in out

Carnajev (20) zostal vo väzbe po tom, ako vyhlásil, že je nevinný v 30 bodoch federálnej obžaloby, súvisiacej s bombovými výbuchmi na maratóne v Bostone. Traja ľudia pri explóziách zahynuli a vyše 260 ďalších utrpelo zranenia.

Prokuratúra v Massachusetts chce stíhať Carnajeva na základe zákonov tohto amerického štátu za zabitie policajta Seana Colliera, pracujúceho pre Massachusettskú technickú univerzitu (MIT) a v súvislosti s prestrelkou s políciou vo Watertowne, uviedla tlačová agentúra AP.

Americkí maršali nesúhlasili s tým, aby sa Carnajev dostavil na súd štátu Massachusetts, kým sa neskončí federálny prípad. Preto prokuratúra v Massachusetts urobila krok, ktorý bol do veľkej miery procedurálny, aby prípad udržali otvorený.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies