Bostonské školy dostali listy s vyhrážkami a zmienkami o al-Káide

NETKY.SK • 7 Jún 2013, 10:02 • 2 min
Bostonské školy dostali listy s vyhrážkami a zmienkami o al-Káide

BOSTON - Polícia v americkom meste Boston pátra po autorovi listov, ktoré dostalo niekoľko miestnych škôl a sú v nich zmienky o teroristickej sieti al-Káida a nacistických zoskupeniach. Vyučovanie v bostonských školách však pokračuje ako obvykle, informovalo dnes internetové vydanie denníka Boston Herald.

slovakia

left justify in out

Polícia zdôraznila, že zásielky odoslané zo štátu Texas neobsahujú žiadnu jedovatú látku, ako to bolo nedávno v prípade listov adresovaných vysokopostaveným americkým politikom, vrátane prezidenta Baracka Obamu, kontaminovaných ricínom.

Boston sa stal 15. apríla dejiskom bombových útokov, keď v blízkosti cieľovej rovinky známeho maratónu takmer simultánne vybuchli dve doma vyrobené nálože. Hlavným obvinenými sú bratia čečenského pôvodu Tamerlan a Džochar Carnajevovci.

Rodičia bratov vo štvrtok uviedli, že americkí vyšetrovatelia ich v stredu a vo štvrtok opäť navštívili v dagestanskej Machačkale, kde teraz žijú. Vypočúvali ich ohľadom ich staršieho syna, ktorý utrpel smrteľné zranenia počas naháňačky s políciou niekoľko dní po útoku v Bostone. 

Tamerlan Carnajev strávil vlani v Dagestane šesť mesiacov, preto sa vyšetrovatelia pokúšajú zistiť, či sa dostal pod vplyv tamojších islamistov alebo či u nich absolvoval výcvik. Ako spresnila matka Zubejdat Carnajevová, otázky amerických vyšetrovateľov sa sústreďovali hlavne na to, kto mohol v Rusku ovplyvniť ich syna.

Džochara Carnajeva zadržiavajú v mužskej federálnej väzenskej nemocnici v meste Ayer v štáte Massachusetts, ležiacom neďaleko Bostonu, kde sa zotavuje zo strelnej rany na krku. V prípade usvedčenia zo spáchania útokov v Bostone mu môže hroziť trest smrti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies