Bostonské múzeum ponúka 100-tisíc dolárov za informácie o ulúpenom ornamente

NETKY.SK • 13 Máj 2015, 08:43 • 2 min
Bostonské múzeum ponúka 100-tisíc dolárov za informácie o ulúpenom ornamente

BOSTON - Americké Múzeum Isabelly Stewartovej Gardnerovej (ISGM) v Bostone ponúka novú peňažnú odmenu vo výške 100.000 dolárov (89.000 eur) za informácie, ktoré by viedli k navráteniu jedného z exponátov ukradnutých počas neslávne známej lúpeže v tomto múzeu v roku 1990.

slovakia

left justify in out

Ako v utorok ďalej informovala agentúra AP, predstavitelia ISMG dúfajú, že odmena pomôže objaviť ozdobné ukončenie napoleonskej zástavy v tvare orla. Artefakt bol jedným z 13 predmetov, ktoré si zlodeji počas lúpeže odniesli z múzea. Celková hodnota odcudzených predmetov presiahla pol miliardy dolárov.

 

Experti tvrdia, že ornament by malo byť ľahké identifikovať. Ozdobné ukončenie v tvare pozláteného orla bolo pôvodne pripevnené na vlajkovú žrď Napoleonovej Cisárskej gardy a pochádza z rokov 1813-14. Za informácie o ďalších ulúpených dielach bola už skôr vypísaná odmena päť miliónov dolárov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies