Bostončania oslavovali Veľkú noc a pripravovali sa na maratón

NETKY.SK • 21 Apríl 2014, 11:36 • 2 min
Bostončania oslavovali Veľkú noc a pripravovali sa na maratón

BOSTON - Bostončania cez víkend oslavovali veľkonočné sviatky kontrastujúce s prísnymi bezpečnostnými opatreniami, ktoré sa zaviedli pred dnešným bostonským maratónom.

slovakia

left justify in out

Ľudia sa v nedeľu zhromaždili v kaviarničkách pod holým nebom, bežci v oficiálnych vestách si kupovali niečo na zjedenie pred tým, ako sa vydajú na dnešný maratón, dlhý 42,2 kilometrov, uviedla tlačová agentúra AP.
      

Gisele Goldsteinová z Tennessee sa chce na Bostonskom maratóne zúčastniť už dvanásty raz. Povedala, že dnešný deň poznamenal smútok po tom, ako vlani dve bomby zhotovené z tlakových hrncov zabili troch ľudí a vyše 260 ďalších zranili.
      

V piatok sa spustil poplach, ktorý však bol skúškou. Ricardo Corral z New Yorku sa maratónu zúčastní v osobitnej skupine ľudí na invalidných vozíkoch. Zdôraznil, že je pokojný a vedomý si prítomnosti polície.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona