Boston zdolal Chicago: Chára asistoval, Hossa nehral

NETKY.SK • 18 Jún 2013, 06:13 • 2 min
Boston zdolal Chicago: Chára asistoval, Hossa nehral

BOSTON - Hokejisti Bostonu Bruins zvíťazili v pondelkovom treťom finálovom zápase Stanleyho pohára nad Chicagom 2:0 a v sérii na štyri výhry vedú 2:1. V poradí štvrtý duel sa hrá v stredu 19. júna o 20.00 h miestneho času (vo štvrtok 2.00 SELČ) opäť na ľade Bruins.

slovakia

left justify in out

Chicago sa nedokázalo v pondelok vyrovnať s absenciou zraneného Mariána Hossu, ktorý bol v prvých dvoch stretnutiach strelecky najaktívnejším hráčom. Slovenský krídelník sa zranil na predzápasovom rozkorčuľovaní a v zostave ho musel nahradiť Ben Smith. Boston predviedol istý a veľmi dobrý výkon. Jeho hráči boli na ľade dominantní a brankár Tuukka Rask vychytal tretí shutout v play-off 2013. Potreboval naň 28 úspešných zákrokov. Kapitán Bruins Zdeno Chára si pripísal jednu asistenciu a bol najvyťažovanejším hráčom svojho tímu (25:47 min). Na jeho konto pribudli aj štyri trestné minúty za záverečnú potýčku s Bryanom Bickellom 12 sekúnd pred koncom. Michal Handzuš sa v drese Chicaga prezentoval počas 11:51 min pobytu na ľade jednou strelou. 

V zostavách oboch finalistov prišlo v porovnaní so sobotňajším druhým súbojom v Chicagu k dvom konkrétnym zmenám, okrem zraneného Hossu nehral ani vo štvrtej formácii Blackhawks Brandon Bollig. Nahradil ho Viktor Stalberg. Kouč hostí Joel Quenneville mierne pozmenil aj zloženie útokov. 

Blackhawks sa pomerne rýchlo podarilo otupiť úvodný tlak Bruins. V 4. min sa ocitol sám pred Crawfordom domáci Bergeron, ale nedokázal dvihnúť puk ponad betón gólmana Chicaga. Tempo bolo od prvého buly vysoké, hra sa prelievala zo strany na stranu. V 15. min po kombinácii s Keithom netrafil Toews odkrytú časť bránky Bruins, na opačnej strane zlikvidoval dobrý pokus Peverleyho na dvakrát Crawford. Na gól sa čakalo do 23. minúty. Crawford najskôr zmaril šancu Seguina, Kelly však následne našiel na pravom kruhu čakajúceho Pailleho a ten zápästím otvoril skóre. Bruins pokračovali v aktivite a v 35. min pri presilovke sa opäť tešili. Jágr narysoval presnú prihrávku cez bránkovisku na zadnú žrď pre Patricea Bergerona, ktorý dokázal trafiť do poloodkytej časti bránky - 2:0. 

Blackhawks v záverečnej dvadsaťminútovke ešte viac pridali, ale s výsledkom už nedokázali nič urobiť. Domáci hrali obetavo, vrhali sa do striel, obrana fungovala stopercentne a navyše opäť výborne chytal Rask. V 44. min našiel Sharp v šanci Seabrooka, ktorý z dobrej pozície minul. Hostia nevyužili ani následnú početnú výhodu a na ich hokejky sa vkradla nervozita. V 52. min netrafil pred Raskom osamotený Kane ani bránku. Na výsledku nič nezmenila ani záverečná power-play Chicaga, pri ktorej trafil Bickell žŕdku. 

Výsledok pondelkového tretieho finále Stanleyho pohára v hokeji (hrá sa na štyri víťazstvá): 
Boston Bruins - Chicago Blackhawks 2:0 (0:0, 2:0, 0:0) - stav série: 2:1 
Góly: 23. Paille (Kelly, Seguin), 35. P. Bergeron (Jágr, CHÁRA) 
Vylúčení: 6:5 na 2 min, navyše: 60. Marchand - 60. Shaw obaja na 5 min za bitku, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Rooney, Watson - B. Murphy, Heyer, 17 565 divákov. 


Zostavy: 
Boston: Rask - Chára, Seidenberg, Boychuk, Ference, Krug, McQuaid - Horton, Krejčí, Lucic - Jágr, Marchand, P. Bergeron - Paille, Kelly, Seguin - Daugaviňš, Peverley, S. Thornton 
Chicago: Crawford - Keith, Seabrook, Hjalmarsson, Oduya, Leddy, Rozsíval - Frolík, Toews, Kruger - P. Kane, Handzuš, Saad - B. Smith, Bolland, Sharp - Stalberg, Shaw, Bickell 

Hlasy (zdroj: NHLmedia.com, NHL.com, AP): 
Claude Julien (tréner Bostonu): "Absencia Mariána Hossa v zostave Chicaga nás prekvapila. Ak mám byť úprimný, nemenili sme pre ňu našu hru. Náš herný plán nie je založený na bránení jedného hráča. Dnes bola dôležitá naša úspešná presilovka s gólom na 2:0. Využitie presiloviek a ubránenie oslabení je v dnešnom hokeji dôležité. Pre nás je dôležité, aby sme hrali v tejto časti sezóny najlepší hokej. Musíme v ďalšom súboji nadviazať na posledný výkon a odstrániť niektoré menšie chybičky." 

Joel Quenneville (tréner Chicaga): "Po predzápasovej rozcvičke sme sa museli rýchlo rozhodnúť o Mariánovi Hossovi. Dúfame, že bude pripravený na ďalší zápas. Jeho strata sa prejavila na našom tíme. V tejto sérii je minimum čistých šancí, padá málo gólov. Naši strelci čelia jednému z najlepších brankárov v lige. Dnes sme mu to urobili trocha jednoduchšie, keďže sme sa netlačili pred bránku. Je dôležité, kto dá ako prvý gól, aj keď to v prvých súbojoch tak nevyzeralo. Trápime sa v presilovkách, dnes neboli z našej strany dobré." 

Tuukka Rask (brankár Bostonu): "Dosiahli sme veľké víťazstvo. Teraz si ho poriadne užijeme a od zajtrajšieho rána sa začíname sústrediť na ďalší zápas. Potrebujeme zlepšiť niektoré veci a hrať ešte lepšie ako dnes. Chicago určite nebude chcieť odísť bez víťazstva, my však chceme zvýšiť vedenie v sérii." 

Patrice Bergeron (útočník Bostonu): "Pri góle v presilovke som dostal skvelú prihrávku od Jágra a snažil som sa len umiestniť puk do odkrytej časti bránky. Vedel som, že tá prihrávka príde, ale netušil som, že bude taká prudká. Vďaka Bohu, že som trafil presne. Myslím, že sme odohrali dobrý zápas. Musíme však zlepšiť ešte úvod, súpera v ňom viac zatlačiť. Po góle na 1:0 sme potom odvádzali výbornú prácu."

Chris Kelly (útočník Bostonu):"Myslím si, že pri návrate do domáceho prostredia sme previedli dobrý výkon a vytvorili si dostatok šancí. Počas celej sezóny sme sa snažili hrať čo najlepšie v defenzíve, Tuukkove výkony nám dávajú priestor vyrážať nebezpečne smerom dopredu. Samozrejme, sú ešte činnosti, v ktorých by sme sa chceli zlepšiť, no celkovo hráme veľmi dobre. V porovnaní s predchádzajúcim duelom sme boli rýchlejší a to nám otvorilo cestu ma ofenzívne výpady." 

Duncan Keith (obranca Chicaga): "V dnešnom súboji sme mali dostatok svetlých momentov, mali sme hru pod kontrolou aj dostatočné tempo. Z nejakého dôvodu sme však nepremenili šance. Séria pokračuje a musíme začať strieľať góly. Najbližšie musíme vymyslieť niečo špeciálne a vybojovať dôležité víťazstvo." 

Patrick Sharp (útočník Chicaga): "Aj napriek absencii Mariána Hossu sa nemáme na čo vyhovárať, máme široký káder a mnoho hráčov, ktorí môžu naskočiť do duelu. Verím tomuto tímu, no v súčasnosti máme problém streliť gól. Vlastne je to dlhodobejší nedostatok. Sme vo finále Stanleyho pohára, zaslúžili sme si to, no musíme nájsť spôsob, ako skórovať."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies