Boston vyhral v Ottawe, Chára v 500. zápase za Bruins s asistenciou

NETKY.SK • 12 Marec 2013, 12:31 • 2 min
Boston vyhral v Ottawe, Chára v 500. zápase za Bruins s asistenciou

NEW YORK - Slovenský hokejový obranca Bostonu Zdeno Chára si v zámorskejNHL v noci na utorok zaokrúhlil svoje tohtosezónne osobné štatistiky na desať bodov (4+6). Kapitán Bruins vo svojom jubilejnom 500. stretnutí za "medveďov" zaznamenal jednu asistenciu a jeho tím napokon zvíťazil na ľade Ottawy Senators 3:2 po nájazdovom rozstrele.

slovakia

left justify in out

 V hale Scotiabank Place prehrával Boston už 0:2, keď v 20. minúte Chára asistoval pri góle Shawna Thorntona na 1:2. Hostia nakoniec dotiahli súboj do predĺženia a samostatných nájazdov. Rozhodujúci premenil Čech David Krejčí. Chára bol najvyťaženejším hráčom mužstva, keď na ľade strávil 26:10 minút a počas nich ohrozil súperovho brankára tromi strelami. Senátori nezdolali Boston na domácom ľade od 7. apríla 2009.

"Zvýšili sme dôraz v každom zápase bez ohľadu na to, či hráme doma alebo vonku. Zatiaľ sa nám to darí, pretože sme nemali ešte duel, v ktorom by sme úplne prepadli. V každom zápase bojujeme naplno, pretože ho chceme vyhrať," povedal pre zámorské médiá Chára, pre ktorého bol súboj so senátormi špecifický. Bolo to jeho 500. stretnutie od roku 2006, keď ako voľný agent prišiel z Ottawy práve do Bostonu. "Vôbec som netušil, že to je už môj 500. zápas za Boston. To už som toľko odohral? Čo k tomu môžem povedať? Snažím sa užívať si každý duel v NHL. Keď sa však vždy vrátim do Ottawy, tak sa mi hneď vynoria rôzne spomienky. Ale čas beží a všetci sme sa posunuli dopredu. Také veci sa proste v hokeji dejú. Ani ja nie som výnimkou."

 V druhom zápase v noci na utorok obhajca titulu Los Angeles zvíťazil doma nad Calgary 3:1. Kapitán Kings Dustin Brown zaznamenal dva góly a brankár Jonathan Quick zastavil 23 striel hostí. Čestný úspech Flames, ktorí vonku prehrali poltucet stretnutí v rade, zaznamenal necelých šesť minút pred koncom Mikael Bäcklund. Králi tak zdolali "kanadské" plamene v druhom vzájomnom stretnutí v priebehu troch dní, cez víkend vyhrali pomerom 6:2. Kings sa na domácom ľade darí, od zaváhania v úvode sezóny s Chicagom (2:5) majú bilanciu deväť výhier a jednu prehru.    

Sumáre - NHL:
OTTAWA - BOSTON 2:3 pp a sn (2:1, 0:1, 0:0 - 0:0)
Góly: 1. Latendresse, 8. Turris – 20. Thornton (CHÁRA), 29. Paille, rozh. nájazd Krejčí. Brankári: Lehner - Rask. Strely na bránku: 32:35. Diváci: 20.256.

LOS ANGELES - CALGARY 3:1 (2:0, 0:0, 1:1)
Góly: 6. a 60. Brown, 10. Stoll – 55. Bäcklund. Brankári: Quick - MacDonald. Strely na bránku: 21:24. Diváci: 18.118.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies