Boston vyhral 5:2, vyvrcholí to vo Vancouvri, Krejčí zdolal Jágra

NETKY.SK • 14 Jún 2011, 07:51 • 2 min
Boston vyhral 5:2, vyvrcholí to vo Vancouvri, Krejčí zdolal Jágra

Boston vyhral 5:2, vyvrcholí to vo Vancouvri, Krejčí zdolal Jágra

slovakia

left justify in out

img

Hokejisti Bostonu Bruins zvíťazili v noci na utorok v šiestom finálovom zápase play off NHL nad Vancouvrom Canucks 5:2 a vyrovnali stav série na 3:3. Rozhodujúci siedmy duel bude v noci na štvrtok SELČ (2.00) na ľade západokanadského tímu, ktorý má výhodu ako víťaz celej základnej časti profiligy.
      To, že o Stanleyho pohár sa obe mužstvá popasujú v maximálnom počte zápasov, rozhodla prvá tretina. Konkrétne situácie po 5. minúte, keď sa opäť pripomenula finálové mizéria bratov Sedinovcov, Henrik "zaluftil" pred prázdnou bránkou a nedokázal si otvoriť bodový účet v najdôležitejšej sérii svojej kariéry. Vzápätí súper kolmo zakombinoval na pravej strane a Marchand prekvapil Luonga ponad rameno. Hviezdny kanadský brankár o tri minúty opustil dianie, lebo Boston už viedol 3:0 a Luongo aj v treťom zápase na ľade Bruins prepadol. Jeho náhradník Schneider nie, hoci inkasoval z druhej strely, ale od stavu 4:0 skóre zamrzlo na takmer 31 minút. Zásluhu na tom mali obaja brankári, najmä domáci Tim Thomas, ktorý aktívnejších hráčov Vancouveru privádzal do zúfalstva. Celkovo chytil 38 striel a až v záverečnej tretine mu skvelú finálovú bilanciu trochu pokazili práve švédske dvojičky. Henrik Sedin mal však z prvého zásahu (celkovo iba tretieho v play off) pramalú radosť, rovnako Daniel z dvoch asistencií a z celkovo iba štvrtého bodu so štatútom najproduktívnejšieho hráča základnej časti.
      Naopak, jasajú českí hokejoví priaznivci. Bostonský útočník David Krejčí sa dostal na čelo celého kanadského bodovania play off, o bod práve pred Henrika Sedina, ktorému to "sypalo" iba v prvých troch sériách. Krejčí dal navyše dvanásty gól, čo je rekord jeho krajiny, pretože v sezónnej vyraďovačke dal doteraz najviac, 11 gólov Jaromír Jágr. Kapitán Bostonu, slovenský obranca Zdeno Chára mal jeden plusový bod a v "tabuľke pravdy" si s počtom 14 udržal komfortný náskok troch plusiek pred "balíkom" konkurentov.    
      finále Stanleyho pohára - 6. zápas:
      Boston - Vancouver 5:2
      /stav série: 3:3/

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies