Boston podľahol Ottawe, Chára si pripísal mínusový bod

NETKY.SK • 29 Apríl 2013, 08:35 • 2 min
Boston podľahol Ottawe, Chára si pripísal mínusový bod

BOSTON - V dohrávanom zápase základnej časti kanadsko-americkej hokejovej NHL prehral Boston na domácom ľade s Ottawou 2:4.

slovakia

left justify in out

Stretnutie sa v riadne naplánovanom termíne neodohralo pre známe tragické udalosti pri Bostonskom maratóne. Hostia v polovici súboja viedli 2:0, keď ich góly strelili Condra a prvýkrát v sezóne sa v zakončení presadil Cowen. Domáci štyri sekundy pred koncom druhej tretiny znížili Peverleyom na 1:2 a štrnásť sekúnd po začiatku záverečnej časti hry vyrovnal Seidenberg na 2:2. Záver však patril „senátorom“. Najskôr v 57. min Pageau opäť strhol vedenie na stranu hosťujúceho tímu a v záverečnej minúte Turris gólom do prázdnej bránky pri power-play „medveďov“ stanovil konečný výsledok. Tento výsledok posunul Ottawu na konečné 7. miesto tabuľky Východnej konferencie, Boston pôjde do play-off zo štvrtej pozície a neobhájil divízny titul, ktorý pripadol Montrealu.

Slovák Zdeno Chára strávil na ľade bezmála 23 minút. Z jeho šiestich streleckých pokusov neskončil ani jeden v sieti súpera, do štatistík si pripísal jeden mínusový bod. Po dohrávke sú definitívne známe dvojice pre play-off aj vo Východnej konferencii. Pittsburgh sa stretne s New York Islanders, Montreal s Ottawou, Washington s New York Rangers a Boston s Torontom. V Západnej konferencii, kde sa definitívne rozhodlo už v sobotu, na seba narazia Chicago s Minnesotou, Anaheim s Detroitom, Vancouver so San Jose a St. Louis s Los Angeles. Prvé súboje o Stanleyho pohár sú na programe už v utorok 30. apríla. 

Výsledok: 
Boston - Ottawa 2:4 (0:1, 1:1, 1:2) 
Góly: 40. Peverley (Redden, Seidenberg), 41. Seidenberg (Lucic, Daugavins) - 17. Condra (Pageau, Conacher), 31. Cowen (Turris, Gončar), 57. Pageau (Methot, E. Karlsson), 60. Turris (E. Karlsson, Alfredsson)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies