Boston opäť víťazne, Greening zariadil výhru Ottawy

NETKY.SK • 20 Máj 2013, 12:00 • 2 min
Boston opäť víťazne, Greening zariadil výhru Ottawy

NEW YORK - Hokejisti Bostonu vyhrali aj druhý domáci zápas v konferenčnom semifinále proti newyorským Rangers, v nedeľu sa radovali vďaka výsledku 5:2. O góly Bostonu sa postarali Torey Krug, Gregory Campbell, Johnny Boychuk, Brad Marchand a Milan Lucic. Na strane "jazdcov" sa presadili Rick Nash a Ryan Callahan.

slovakia

left justify in out

Kapitán Bruins Zdeno Chára nebodoval a pripísal si jednu mínusku. Na ľade strávil najviac zo všetkých hráčov - 27:22 min, ďalšie dve bol na trestnej lavici. Bránku Rangers ohrozil Chára trikrát a rozdal štyri bodyčeky. Rangers držali krok s Bruins len do začiatku druhej tretiny. Dvakrát dokázali rýchlo odpovedať na domáce góly, ale na zásah Boychuka v 33. min sa im to už nepodarilo. "Koncentrovali sme sa a hrali poctivo až do konca. Niekedy strelíte viac gólov, inokedy menej. Dôležité sú víťazstvá. Pre náš tím je dobré, že sa strelecky presadili aj hráči, ktorí nedávajú veľa gólov," povedal po zápase Zdeno Chára. Bostonu vyšiel plán vyhrať oba domáce súboje. Rangers aj v predchádzajúcom kole prehrali na ľade Washingtonu oba úvodné duely. "Dnes sme hrali dobre, ale súperovi sme napokon darovali víťazstvo. Zbytočne sme zápas skomplikovali. S Washingtonom sa nám sériu podarilo otočiť, ale teraz hráme proti ešte lepšiemu tímu a budeme to mať ťažké," priznal brankár Henrik Lundqvist. 

V druhom nedeľňajšom stretnutí semifinále Východnej konferencie sa presadila domáca Ottawa, ktorá zdolala Pittsburgh 2:1 po predĺžení. Hostia vyhrávali od konca druhej tretiny zásluhou Tylera Kennedyho. Necelú polminútu pred koncom sa o vyrovnanie postaral Švéd Daniel Alfredsson. Rozhodnutie prinieslo až druhé predĺženie, v ktorom skóroval za Senators v 88. min stretnutia Colin Greening a zabezpečil svojmu tímu zníženie stavu v sérii na 1:2. "Dosiahli sme veľké víťazstvo. Nikto z nás si nepripúšťal, že by sme prehrávali 0:3. Potom by už asi séria bola stratená. Predĺženie mohol vyhrať ktokoľvek, sme radi, že to napokon dopadlo pre nás takto," tešil sa Greening. Český brankár Penguins Tomáš Vokoun si pripísal prvú prehru v tohtoročnom play-off. V zápase mal 46 zákrokov. Prvou hviezdou duelu sa stal Craig Anderson, ktorý vyriešil 49 striel hráčov Pittsburghu. 

Výsledky nedeľňajších stretnutí 2. kola play-off zámorskej hokejovej NHL (hrá sa na 4 víťazstvá): 
VÝCHODNÁ KONFERENCIA 
Semifinále: 
Boston - New York Rangers 5:2 (1:1, 2:1, 2:0) - stav série: 2:0 
Góly: 6. Krug (Horton, Krejčí), 23. G. Campbell (Krug, McQuaid), 33. Boychuk (Marchand, P. Bergeron), 41. Marchand (P. Bergeron, Bartkowski), 53. Lucic (Krejčí, D. Hamilton) - 9. Callahan, 24. Rick Nash (Zuccarello, Girardi) 

Ottawa - Pittsburgh 2:1 po predĺžení (0:0, 0:1, 1:0 - 1:0) - stav série: 1:2 
Góly: 60. Alfredsson (M. Michálek, Gončar), 88. Greening (Benoit, Condra) - 39. T. Kennedy (Cooke) 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies