Boston nastrieľal Pittsburhu šesť gólov!

NETKY.SK • 4 Jún 2013, 08:33 • 2 min
Boston nastrieľal Pittsburhu šesť gólov!

PITTSBURGH - V druhom zápase finále play-off Východnej konferencie kanadsko-americkej NHL hráči Bostonu Bruins deklasovali Pittsburgh Penguins 6:1 (4:1, 0:0, 2:0) a v sérii na štyri víťazstvá vedú už 2:0.

slovakia

left justify in out

Najvyťaženejším hráčom v dueli bol kapitán „medveďov“ Slovák Zdeno Chára, ktorý strávil na ľade 24:25 min. Do bodových štatistík sa síce nezapísal, ale o tom, že si dôsledne plnil svoje defenzívne úlohy, svedčí aj údaj o štyroch ním zblokovaných strelách súpera.

Hostia sa už po 28 sekundách ujali vedenia, keď chybu Sidneyho Crosbyho využil Brad Marchand na otvorenie skóre. V 15. min pridal druhý gól do siete „tučniakov“ Horton a o necelé dve minúty už bolo 3:0 pre hostí po strele lídra bodovania v play-off Čecha Davida Krejčího. Brankár Pittsburghu Tomáš Vokoun to vzdal a nechal sa vystriedať. V poslednej minúte prvej tretiny videli diváci dva góly, keď najskôr Brandon Sutter vykresal iskierku nádeje pre domácich, ale deväť sekúnd pred sirénou ju opäť sfúkol Marchand. 

V druhej tretine sa viac bránilo a tribúny márne čakali na zmenu skóre. Hneď v 27. sekunde záverečnej časti hry sa presadil Patrice Bergeron a skóre uzavrel v predposlednej minúte Boychuk. 

Tretí zápas finálovej série je na programe v stredu 5. júna v Bostone. 

Výsledok pondelňajšieho stretnutia play-off kanadsko-americkej NHL (hrá sa štyri víťazstvá): 
VÝCHODNÁ KONFERENCIA 
Finále - prvý zápas: 
Pittsburgh Penguins - Boston Bruins 1:6 (1:4, 0:0, 0:2) - stav série 0:2 
Góly: 20. B. Sutter (M. Cooke, P. Martin) - 1. B. Marchand, 15. Horton (Krug), 17. Krejčí (Horton, Lucic), 20. Marchand (P. Bergeron, Jágr), 41. P. Bergeron (Jágr, Boychuk), 59. Boychuk (S. Thornton, G. Campbell)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies