Boston naďalej úspešný v domácej TD Garden - zaujímavosti

NETKY.SK • 18 Jún 2013, 10:07 • 2 min
Boston naďalej úspešný v domácej TD Garden - zaujímavosti

BOSTON - Zaujímavosti po treťom finále hokejového Stanleyho pohára medzi Bostonom a Chicagom (2:0, zdroj: nhlmedia.com):

slovakia

left justify in out

- Tím, ktorý triumfoval v treťom zápase finálovej série za nerozhodného stavu 1:1, získal Stanleyho pohár 21-krát z 25 pokusov. Štyrmi mužstvami, ktoré porušili túto štatistiku, sú: Toronto (v roku 1964 proti Detroitu, hralo sa na 7 zápasov), Calgary (1989, Montreal, 6), Pittsburgh (1991, Minnesota, 6) a Tampa Bay (2004, Calgary, 7). 

- Boston v tohtosezónnej edícii play-off zvíťazil vo všetkých tretích dueloch sérií, postupne proti Torontu, NY Rangers, Pittsburghu a Chicagu. 

- Blackhawks neuspeli ani v jednom treťom súboji svojich sérií vo vyraďovačke - s Minnesotou, Detroitom, Los Angeles aj Bostonom. 

- Vo finále play-off uspel domáci tím v treťom zápase série aj v predchádzajúcich deviatich prípadoch. Naposledy sa hostia tešili z triumfu v roku 2002, keď Detroit uspel na ľade Caroliny 3:2 po trojnásobnom predĺžení. 
- Jaromír Jágr si asistenciou pri pondelkovom druhom góle pripísal už 197. kanadský bod vo vyraďovacej časti v kariére a v historických rebríčkoch sa dostal na samostatné piate miesto, keď sa odpútal od Paula Coffeyho. Lídrom je s 382 bodmi Wayne Gretzky. 

- Daniel Paille dosiahol druhý víťazný gól za sebou, predtým v prvom predĺžení rozhodol aj druhý duel na ľade Chicaga. Naposledy rozhodol dve finálové stretnutia v rade Fernando Pisani v roku 2006, Edmontonu zariadil víťazstvá v piatom aj šiestom súboji proti Caroline. 

- Paille v tejto sezóne strelil v play-off už tri rozhodujúce presné zásahy, predtým si vo vyraďovačke nepripísal žiadny víťazný gól. 

- Triumf Bostonu bol už 58. úspešný duel domácich tímov v tohtosezónnej edícii play-off, čo je nový rekord NHL. Doterajším maximom bolo 57 domácich triumfov z roku 1991 pri úspešnom ťažení Pittsburghu za Stanleyho pohárom. 

- Tuukka Rask si pripísal už tretie čisté konto vo vyraďovacej časti v tejto sezóne, čím sa dotiahol na Jonathana Quicka. Rask je lídrom brankárskych štatistík v počte víťazstiev (14), v priemere inkasovaných gólov na jeden duel (1,64) aj v úspešnosti zásahov (94,6 %). 

- Boston uspel už v siedmom domácom súboji v rade. V tejto sezóne v play-off má pred vlastnými fanúšikmi bilanciu 8 triumfov a dve prehry. Bruins zatiaľ uspeli vo všetkých štyroch dueloch finále play-off v hale TD Garden - v troch nad Vancouverom v roku 2011 a v pondelok v prvom nad Chicagom. Skóre z týchto zápasov má Boston 19:3. 

- V treťom súboji finále si v drese Chicaga pripísal premiérový štart v tohtosezónnej edícii play-off útočník Ben Smith, ktorý nahradil v zostave Mariána Hossu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies