Boston Globe zverejnil fotografie z Carnajevovho zadržania

NETKY.SK • 28 August 2013, 06:25 • 2 min
Boston Globe zverejnil fotografie z Carnajevovho zadržania

BOSTON - Americký denník Boston Globe v najnovšom vydaní zverejnil ďalšie fotografie z dolapenia jedného z mužov obvinených z bombového útoku v Bostone, ktorý si 15. apríla vyžiadal tri obete a viac ako 260 zranených.

slovakia

left justify in out

Ide o fotografie z policajnej operácie, ktorej cieľom bolo nájsť skrývajúceho sa Džochara Carnajeva, ako aj o snímky, keď sa na jednom z dvorov na bostonskom predmestí ocitol v obkľúčení polície a vzdal sa. 

Jedna z fotografií ho zachytáva, ako vychádza z lode s krvácajúcou ranou na hlave a červeným bodom laserového zameriavača pušky ostreľovača pohybujúcim sa po jeho čele, ale sú tam aj zábery na skupinu lekárov, ktorí mu poskytovali prvú pomoc.  Autorom fotografií je seržant Sean Murphy, ktorému jeho nadriadení neschválili poskytnutie fotografií časopisu Boston Magazine. 

Murphy však podľa vlastných slov konal na protest proti konaniu časopisu Rolling Stone, ktorý Carnajevovu civilnú fotografiu použil na titulnú stránku augustového vydania a urobil z neho istým spôsobom hviezdu. Murphy vo vyhlásení uviedol, že Carnajev je hrozným človekom. Dodal, že jeho fotografie "ukazujú skutočného" bostonského atentátnika, nie niekoho učesaného a upraveného pre obálku Rolling Stone. Džochar Carnajev a jeho brat Tamerlan spáchali 15. apríla v cieľovej rovinke Bostonského maratónu dva takmer simultánne bombové útoky. Niekoľko dní sa skrývali, ale 18. apríla po naháňačke s políciou Tamerlan v prestrelke utrpel smrteľné zranenia. Džochara zadržali v noci na 20. apríla. Čečenec Džochar Carnajev, ktorý prišiel do USA ako dieťa, na súde vyhlásil, že je nevinný.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies