Boston chce Cháru šetriť, v presilovkách bude pred bránkou

NETKY.SK • 13 September 2013, 13:52 • 2 min
Boston chce Cháru šetriť, v presilovkách bude pred bránkou

BOSTON - Kapitán Bostonu slovenský obranca Zdeno Chára v predchádzajúcich sezónach patril pravidelne medzi najvyťaženejších hráčov celej zámorskej hokejovej NHL. Neraz strávil na ľade v jednom zápase viac ako 30 minút, a to sa prejavilo na jeho únave v závere play-off 2012/2013. Aj to je jeden z faktorov, ktoré ovplyvnili celkový triumf Chicaga nad Bostonom. V nasledujúcom ročníku by sa to malo trochu zmeniť, pre Boston Globe to uviedol tréner Claude Julien.

slovakia

left justify in out

"Ak bude hrať menej, bude to prínosnejšie pre náš tím. Pôjde o malé zmeny. Neznamená to, že jeho minutáž klesne o päť minút. V niektorých dueloch ho budeme potrebovať na ľade čo najčastejšie, no v iných prípadoch si bude môcť viac oddýchnuť. Budeme na to pozorne dohliadať," uviedol Julien. Kouč "medveďov" plánuje v jednoduchších stretnutiach dať väčšiu záťaž na plecia mladších obrancov - Johnnyho Boychuka, Adama McQuaida či Dougieho Hamiltona s Toreym Krugom.

Čiastočne zmeniť by sa mala aj úloha Zdena Cháru v presilovkách. Kým doteraz trávil najviac času pri početnej výhode na modrej čiare a tvrdými strelami sa snažil skórovať, jeho miesto by malo byť častejšie pred bránkou. "Svojim telom znemožní výhľad každému brankárovi a od puku ho neodstaví žiadny obranca. Svojou jemnou prácou s hokejkou navyše dokáže puk tečovať alebo dorážať do bránky," uvádza sa v Boston Globe. Jedným z dôvodov, prečo Chára nedostane až toľko priestoru na útočnej modrej čiare, je obava spoluhráčov z možného zranenia pri delovkách slovenského obrancu. Príkladom je Patrice Bergeron, ktorý po aprílovom otrase mozgu neriskoval obnovenie zdravotnej indispozície "postávaním" pred bránkou, kadiaľ veľmi často lietali projektily z Chárovej hokejky. Svoje o tom vie útočník konkurenčného NY Rangers Ryan Callahan, ktorý v apríli 2011 utrpel zlomeninu nohy po zásahu pukom od najvyššieho obrancu NHL.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona