Boston bude kandidovať iba v prípade, že získa podporu verejnosti

NETKY.SK • 24 Marec 2015, 11:14 • 2 min
Boston bude kandidovať iba v prípade, že získa podporu verejnosti

NEW YORK - Boston bude kandidovať na usporiadanie OH 2024 iba v tom prípade, že získa dostatočnú podporu obyvateľov mesta i celého štátu Massachusetts. Pre denník Boston Globe to potvrdil šéf kandidátskej komisie Richard Davey.

slovakia

left justify in out

Ten pripustil možnosť, že o osude kandidatúry rozhodne celoštátne referendum. "Nepôjdeme do toho bez podpory tunajších ľudí. Ak obyvatelia Bostonu i štátu Massachusetts olympiádu nebudú chcieť, proces kandidatúry sa zastaví. Nepôjdeme proti svojim ľuďom," uviedol Davey pre Boston Globe.

 

Americký olympijský výbor potvrdil Boston ako kandidáta krajiny na usporiadanie OH 2024 v januári. Zatiaľ to však vyzerá, že Bostončania nie sú myšlienkou hostiť olympiádu príliš nadšení. Podľa prieskumu rozhlasovej stanice WBUR podporuje kandidatúru iba tretina obyvateľov mesta, až 52 percent z opýtaných sa vyjadrilo jednoznačne proti.

 

Záujemcovia o usporiadanie OH 2024 musia poslať svoje prihlášky na Medzinárodný olympijský výbor (MOV) do 15. septembra tohto roku. Kandidatúry už potvrdili Hamburg a Rím, očakávajú sa aj prihlášky od trojice Paríž, Istanbul, Doha. O dejisku OH 2024 rozhodne MOV v septembri 2017 na zasadnutí v Lime.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies