Boston a Calgary odohrajú v septembri aj dva exhibičné zápasy v Číne!

NETKY.SK • 3 Máj 2018, 11:56 • 2 min
Boston a Calgary odohrajú v septembri aj dva exhibičné zápasy v Číne!

NEW YORK - Hokejové tímy zámorskej NHL Boston Bruins a Calgary Flames odohrajú v Číne pred nachádzajúcou sezónou dve exhibičné stretnutia. Prvý zápas je na programe 15. septembra v Šen-čene, o štyri dni neskôr na seba narazia v Pekingu.

slovakia

left justify in out

Naplánované stretnutia sú súčasťou dlhodobej stratégie NHL zvýšiť povedomie o hokeji v najľudnatejšej krajine sveta aj s ohľadom na nadchádzajúce zimné olympijské hry, ktoré sa v roku 2022 uskutočnia práve v Pekingu.V minulom roku sa predstavili na čínskom ľade v predsezónnych stretnutiach Los Angeles Kings a Vancouver Canucks.

 

Išlo o vôbec prvé zápasy zámorských mužstiev na ázijskom kontinente. "Vnímame potrebu preniesť hokejový entuziazmus aj do tejto časti sveta a vybudovať tam infraštruktúru, ktorá tam nie je," uviedol zástupca komisára NHL Bill Daly pre AP.

 

"Bol som počas jari v Číne a s tamojšími predstaviteľmi sme sa rozprávali aj o vzájomnej spolupráci pri rozvoji hokeja v krajine," skonštatoval komisár NHL Gary Bettman. Prezident hokejového Bostonu Cam Neely v tejto súvislosti skonštatoval: "Už tri roky spolupracujeme na raste hokeja v čínskej komunite v Bostone a prispievame tak k výchove mladých hokejistov. Ďalším naším krokom budú dva predsezónne prípravné zápasy nášho tímu v Číne."
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies