Boss východoslovenského podsvetia Okoličány dostal doživotie

NETKY.SK • 9 August 2016, 11:32 • 2 min
Boss východoslovenského podsvetia Okoličány dostal doživotie

PEZINOK – Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku dnes odsúdil na dlhoročné tresty Róberta Okoličányho, považovaného za bosa východoslovenského podsvetia, a ďalších 15 obžalovaných.

slovakia

left justify in out

Róberta Okoličányho, Róberta Niguta a Jaroslava Potučka odsúdil na výnimočné tresty odňatia slobody na doživotie. V prípade je spolu 16 obžalovaných za 19 skutkov.

 

Podľa súdu sa mali jednotliví obžalovaní dopustiť trestných činov ako založenie, zosnovanie a podporovanie zločineckej a teroristickej skupiny, viacerých vrážd, nedovoleného ozbrojovania, lúpež, vydieranie, krádeže, poškodzovanie cudzej veci a ďalšie.

 

ŠTS tak odsúdil Róberta Okoličányho, Róberta Niguta a Jaroslava Potučka na trest odňatia slobody na doživotie, Jozefa L. na 25-ročný trest odňatia slobody, Ľubomíra B. na 12,5 roka, Pavla K. na 12 rokov, Jaroslava J. na 11 rokov, Jána B. na deväť rokov, Martina M. na osem rokov, Rudolfa O. na päť rokov, Ľuboša V. na päť rokov, Michala B. na štyri roky, Róberta Cs. na štyri roky, Ladislava F. na tri a pol roka, Romana D. na tri a pol roka a Mariána T. taktiež na tri a pol roka.

 

Podľa odôvodnenia súdu, ŠTS okrem iného uveril usvedčujúcej výpovedi korunného svedka.

 

Súd zdôraznil, že dokazovanie bolo zložité, nakoľko obžalovaní vykonávali trestnú činnosť maskovane, v kuklách. "Dá sa odhaliť len takým spôsobom, že niekto začne rozprávať," uviedol okrem iného predseda senátu pri odôvodňovaní rozsudku. Obžalovaní podľa jeho slov páchali trestnú činnosť mimoriadne brutálne.

 

Pôvodná obžaloba na celú zločineckú skupinu bola podaná 27. apríla 2007 a súd do dnešného dňa vytýčil v tejto kauze približne 130 pojednávaní.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies