Boss sýkorovcov uzavrel s prokurátorom dohodu: Šesť rokov a osem mesiacov za mrežami

NETKY.SK • 27 Marec 2015, 11:04 • 2 min
Boss sýkorovcov uzavrel s prokurátorom dohodu: Šesť rokov a osem mesiacov za mrežami

BRATISLAVA - Čelný predstaviteľ sýkorovského gangu František Borbély uzavrel s prokurátorom dohodu o vine a treste. Dohodli sa, že za založenie zločineckej skupiny a kšefty s drogami si za mrežami posedí šesť rokov a osem mesiacov a tiež, že mu majetok prepadne v prospech štátu. Dohodu ešte musí schváliť súd.

slovakia

left justify in out

Píše dnes portál Aktuálne.sk. Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal tento týždeň na Špecializovaný trestný súd návrh na schválenie dohody o vine a treste. Informáciu potvrdila hovorkyňa prokuratúry Jana Tökölyová.

 

František Borbély je označovaný za jedného z čelných predstaviteľov tejto skupiny. Zatiaľ čo jeho kumpánov policajti pozatvárali a niektorých už aj odsúdili, on ostával celé roky nepovšimnutý.

 

Borbély podniká v oblasti služieb. Jeho firmy prevádzkujú herne, reštaurácie, pivárne či kaviarne. Borbély spolu s Róbertom Lališom, alias Kýblom, vlastní nehnuteľnosť v bratislavskej Petržalke, je v nej herňa, ktorú prevádzkuje ich známy. V tejto časti hlavného mesta má Borbély spolu s Ladislavom Bališom, alias Dlhým Lacom, inú nehnuteľnosť. V nej je hotel. Bališa už za členstvo v zločineckej skupine, prípravu vraždy a ďalšie trestné činy odsúdili na 25 rokov.

 

Na tejto adrese sídli aj bezpečnostná služba DKFB (Detektívna kancelária Františka Borbélyho). Podľa obchodného registra v nej figurujú osoby, ktoré majú k Borbélymu blízko.

 

Borbélyho na slobode od roku 2006 stíhali v kauze výpalného v bratislavskom podniku U Matúša, ktorý medzičasom zavreli. Prípad sa však celé roky ťahá na súde.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona