Boss Camorry odsúdený na doživotie začal spolupracovať s prokuratúrou

NETKY.SK • 22 Máj 2014, 14:56 • 2 min
Boss Camorry odsúdený na doživotie začal spolupracovať s prokuratúrou

RÍM - Väznený šéf jedného z klanov neapolskej mafie Camorra začal spolupracovať s prokuratúrou.

slovakia

left justify in out

Tá to označila za "mimoriadny" prielom vo vyšetrovaní činnosti tejto vplyvnej zločineckej organizácie, uviedla dnes agentúra DPA.
     

Antonio Iovine (49) bol jedným z najmocnejších vodcov rodinného klanu Casalesiovcov. Zatkli ho v roku 2010 po 16 rokoch na úteku. V súčasnosti si odpykáva doživotný trest za vraždy a ďalšie trestné činy, za čo ho umiestnili do väzenia s najprísnejšou ochranou.
     

Noviny La Repubblica napísali, že približne pred dvoma týždňami Iovine ponúkol vyšetrovateľom spoluprácu a snahu vysvetliť im vnútorné fungovanie Camorry. Za to ho previezli do väzenia s lepšími podmienkami a jeho príbuzným poskytli policajnú ochranu.
     

"To, že Antonio Iovine začal spolupracovať je naozaj vec mimoriadneho významu," uviedol pre televíziu SkyTG24 Federico Cafiero de Raho, vysokopostavený prokurátor zaoberajúci sa mafiou.
     

Iovine, prezývaný pre svoj mladistvý vzhľad "Ninno" (dieťa), bol známy ako "minister hospodárstva" Camorry a dohliadal na reinvestovanie miliárd eur z trestnej činnosti do legitímneho podnikania. Pod Iovineho vedením rozšírila Camorra svoju pôsobnosť z Neapola do celého Talianska a viacerých krajín Európy. Skupovala reštaurácie, hotely a ovplyvňovala tendre pri zabezpečovaní lukratívneho biznisu likvidácie toxického odpadu.
     

Novinár Roberto Saviano, autor bestselleru Gomorra, ktorý poodhalil fungovanie Camorry, uviedol, že Iovine sa pokúšal kúpiť futbalový klub Lazio Rím pomocou firiem podieľajúcich sa na praní špinavých peňazí založených v Maďarsku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies