Bosnu a Srbsko postihla ďalšia silná vlna záplav

NETKY.SK • 6 August 2014, 18:05 • 2 min
Bosnu a Srbsko postihla ďalšia silná vlna záplav

SARAJEVO/BELEHRAD - Intenzívne dažde spôsobili tento týždeň ďalšiu vlnu záplav v niektorých oblastiach Bosny a Hercegoviny a Srbska.

slovakia

left justify in out

Obe balkánske krajiny sa pritom ešte nespamätali z mimoriadne ničivých májových povodní, ktoré si vyžiadali desiatky životov a obrovské materiálne škody. 
     

Nové záplavy majú už minimálne jednu obeť: stal sa ňou 65-ročný muž v meste Banja Koviljača na západe Srbska, ktorý sa utopil v utorok večer, keď mu rozvodnená rieka zaplavila dom. V meste Banja Luka na severe Bosny evidujú nezvestného vodiča, ktorého auto odniesla povodeň, oznámila dnes agentúra AP. 
     

Bosnianske úrady vyhlásili stav ohrozenia v centrálnych a severných častiach krajiny. Obyvateľov niektorých tamojších obcí museli už po druhý raz od začiatku tohto roku evakuovať. 
     

V noci nadnes v priebehu niekoľkých minút zaplavilo dedinu Hrgovi Donji na severovýchode Bosny, ktorej obyvateľom sa podarilo uniknúť skôr, než voda úplne zatopila cesty a mosty. Zaplavené domy hlásili aj z neďalekého mesta Gračanica. 
     

V postihnutých regiónoch Srbska a Bosny voda od utorka zaplavila stovky domov, spôsobila zosuvy pôdy a zatopila množstvo miestnych komunikácií. Ulice mnohých miest zatopila voda vytlačená zo zahltených kanalizačných systémov. Podľa predpovedí meteorológov dažde v oblasti potrvajú až do štvrtka. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies