Bosniansky technik skladal dva roky repliku Formule 1

NETKY.SK • 28 Máj 2013, 13:00 • 2 min
Bosniansky technik skladal dva roky repliku Formule 1

SARAJEVO - Mišo Kuzmanovič z bosnianskeho mesta Prnjavor si po dvojročnom úsilí a stovkách hodín práce sadol do ručne vyrobenej repliky vozidla Formuly 1, naštartoval ju a povozil sa. Bol to jeden z najšťastnejších dní v jeho živote, citoval server Klix.ba.

slovakia

left justify in out

Motor z porsche a prevodovka sú jedinými časťami repliky, ktorú Kumanovič, povolaním strojársky technik, na tomto unikátnom štvorkolesovom exemplári nevytvoril vlastnoručne. Šesťmetrové vozidlo s dvoma sedadlami sám aj navrhol.

"Potreboval som k tomu veľa peňazí, snahy, úsilia a vedomostí. Robil som na tom viac ako 1000 hodín a investoval som zhruba 25.000 eur. Samozrejme, pri niektorých prácach, ako je maľovanie, mi pomáhali priatelia," povedal Kuzmanovič pre portál. Automobil, ktorý vyrobil, je pripravený na jazdu.

"Najväčšia rýchlosť, akou som jazdil, bola 180 kilometrov za hodinu. Trochu je problém, keď fúka vietor, ale toto je auto na oddych," dodal.

Napriek tomu, že mu za vozidlo ponúkali už omnoho viac peňazí, než investoval do jeho výroby, Kuzmanovič svoj výtvor nepredal. "Toto nie je vec na predaj, lebo dvojročné dieťa nepredávate. Počas práce na ňom som si poranil prst, potreboval som viac ako rok a pol, kým som ho vyliečil," dodal.

Práve vďaka replike spoznal aj množstvo ľudí z krajín bývalej Juhoslávie. S niektorými nadviazal dobré priateľské vzťahy, čo je podľa neho najväčšia hodnota jeho úspešne vykonanej práce.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies