Bosniansky Srb odsúdený za masakru v Srebrenici zomrel vo väzení v Nemecku

NETKY.SK • 10 Február 2017, 19:44 • 2 min
Bosniansky Srb odsúdený za masakru v Srebrenici zomrel vo väzení v Nemecku

BERLÍN - Vo väzení v Nemecku zomrel veliteľ bosnianskych Srbov Ljubiša Beara, ktorého odsúdili za vojnové zločiny v súvislosti s masakrou v Srebrenici. Zomrel 8. februára vo veku 77 rokov, informovala dnes v Berlíne hovorkyňa nemeckého ministerstva spravodlivosti.

slovakia

left justify in out

Peggy Fiebigová nevedela povedať, čo bolo príčinou jeho smrti, poznamenala len, že "nebol v najlepšom zdravotnom stave".

 

Beara bol jedným z dvoch vysokých predstaviteľov bosnianskych Srbov, ktorých v roku 2010 odsúdili za genocídu za zavraždenie 8000 moslimských mužov a chlapcov v Srebrenici v roku 1995. Bola to najhoršia masakra v Európe od konca druhej svetovej vojny.

 

Odvolací súd haagskeho Medzinárodného trestného tribunálu OSN pre bývalú Juhosláviu (ICTY) ich rozsudky v roku 2015 z väčšej časti potvrdil. Následne Bearu poslali do väzenia v berlínskej mestskej časti Tegel, aby si tam odpykal svoj trest.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies