Bosnianskeho politika so ženou zatkli pre ovplyvňovanie svedkov v drogovej kauze

NETKY.SK • 11 Január 2016, 17:26 • 2 min
Bosnianskeho politika so ženou zatkli pre ovplyvňovanie svedkov v drogovej kauze

SARAJEVO - Vysokopostaveného predstaviteľa bosnianskej vlády a jeho manželku zatkli dnes pre podozrenie z pokusu o ovplyvňovanie svedkov v zásadnom procese s údajným balkánskym drogovým bossom, píše agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Prokuratúra tvrdí, že politik bosnianskej vládnej koalície Bakir Dautbašič sa pokúšal zasahovať do procesu s kosovským Albáncom Naserom Kelmendim, ktorý je držiteľom bosnianskeho štátneho občianstva. Spojené štáty zaradili tohto muža na zoznam údajných drogových bossov.

 

Kelmendiho zadržali v Kosove v roku 2013 na základe bosnianskeho zatykača pre podozrenia z údajného zapojenia sa do organizovaného zločinu a zo zodpovednosti za smrť bývalého bosnianskeho vojenského veliteľa Ramiza Delaliča.

 

Zatknutie Dautbašiča, ktorý je štátnym tajomníkom bosnianskeho ministerstva obrany a kandidátom na ministra dopravy a komunikácií, spolu s jeho manželkou Bilsenou Šahmanovou potvrdila kancelária sarajevského prokurátora. Dodala, že v Sarajeve sa uskutočnili razie s cieľom zaistiť príslušné dôkazy.

 

"Počas operácií sa zozbierali dôkazy o tom, že podozriví podnikli nezákonné aktivity na to, aby v Kelmendiho prípade donútili svedkov k falošným výpovediam pred bosnianskym štátnym súdom a kosovskými justičnými inštitúciami," píše sa vo vyhlásení citovanom agentúrou Reuters.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies