Bosnianska polícia zhabala zbrane určené pre islamistov vo Švédsku

NETKY.SK • 13 Máj 2016, 15:47 • 2 min
Bosnianska polícia zhabala zbrane určené pre islamistov vo Švédsku

SARAJEVO - Bosnianska polícia zadržala päť osôb podozrivých z pašovania zbraní islamistom do Švédska. Úrady zhabali tiež veľké množstvo zbraní a vojenského vybavenia určené pre švédskych radikálov, oznámili dnes bosnianske úrady.

slovakia

left justify in out

V súvislosti s prípadom už v uplynulom týždni zatkli šesť podozrivých vo Švédsku.

 

Protiteroristická jednotka bosnianskej polície vykonala vo štvrtok razie na siedmich miestach na severozápade Bosny a Hercegoviny v oblasti autonómnej Republiky srbskej, uviedla hovorkyňa regionálneho ministerstva vnútra Mirna Miljanovičová, ktorú cituje agentúra Reuters.

 

Všetci piati zadržaní sú bosnianski Srbi, osoby zatknuté v uplynulom týždni vo Švédsku boli rovnako pôvodom z Bosny. Ďalší dvaja podozriví sú stále na úteku.

 

Miljanovičová totožnosť zadržaných nekomentovala. Zdroj z prostredia polície pre Reuters uviedol, že zbrane boli určené švédskej odnoži egyptského Moslimského bratstva.

 

Štvrtkové zásahy sa uskutočnili v spolupráci so švédskou políciou. Balkánsky región je oblasťou, ktorú často používajú militanti na pašovanie zbraní do západnej Európy.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona