Bosnianska polícia zatkla dvoch ministrov a 9 ďalších osôb pre korupciu

NETKY.SK • 10 September 2014, 16:39 • 2 min
Bosnianska polícia zatkla dvoch ministrov a 9 ďalších osôb pre korupciu

SARAJEVO - Bosnianska polícia zatkla v stredu 11 ľudí vrátane dvoch regionálnych ministrov a zástupcu národného parlamentu pre obvinenia zo zapojenia do organizovanej kriminality, prania špinavých peňazí a daňových únikov, informovala polícia a prokuratúra.

slovakia

left justify in out

Vláda sa snaží v posledných rokoch bojovať s korupciou s cieľom priblížiť Bosnu k možnému členstvu v EÚ. Avšak decentralizovaný systém deľby moci v balkánskej krajine po vojne v rokoch 1992-95 pomohol upevniť tamojší politický klientelizmus a korupciu.

 

Podľa hovorkyne Štátnej agentúry pre vyšetrovanie a ochranu (SIPA) sú medzi zadržanými Jerko Ivankovič Lijanovič a Milorad Bahilj, ministri poľnohospodárstva a obchodu bosniacko-chorvátskej federácie. Polícia tiež zadržala Jerkovho brata Mladena Ivankoviča Lijanoviča, poslanca a šéfa strany, ku ktorej všetci patria, ako aj ďalších troch členov rodiny Lijanovičových ktorá vlastní niekoľko firiem na spracovanie mäsa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies