Bosniaci aj bez Džeka zmarili nádeje Cyperčanov

NETKY.SK • 14 Október 2015, 10:53 • 2 min
Bosniaci aj bez Džeka zmarili nádeje Cyperčanov

NIKÓZIA - Futbalisti Bosny a Hercegoviny, Cypru a Izraela stále čakajú na historickú prvú účasť na európskom šampionáte, po utorňajších záverečných zápasoch kvalifikácie ME 2016 je k nej blízko balkánsky tím.

slovakia

left justify in out

Zverenci trénera Mehmeda Baždareviča zvládli záverečný súboj na horúcej cyperskej pôde, v Nikózii zvíťazili 3:2, hoci zaostávali 1:2, obhájili tretiu priečku v tabuľke B-skupiny a čakajú na súpera v novembrovej baráži. V hre bol aj Izrael, ale to by musel naplno bodovať na ihrisku lídra Belgicka a čakať na zaváhanie Bosniakov. Tí si poradili s Cyperčanmi aj bez svojho zraneného kanoniera Edina Džeka, ktorý sedel iba na lavičke náhradníkov. Strelecky ho zastúpil dvojgólový Haris Medunjanin, ktorý čakal na gól v národnom drese dva roky. "Je to pekný pocit zvíťaziť a dosiahnuť, po čo sme sem prišli. Hrali sme za svoju krajinu a vtedy musí každý zo seba dostať maximum. Myslím si, že sa nám to podarilo. Sme v baráži, čakajú nás dva dôležité zápasy a ja verím, že aj v nich budeme sláviť úspech," cituje bosnianskeho hrdinu oficiálna stránka národného futbalového zväzu. "Barážový" gól dosiahol v 67. minúte hlavou striedajúci Milan Djurič, ktorému dal Baždarevič šancu namiesto Džeka. "Bol to dobrý ťah. Edin bol ochotný ísť do rizika, ale rozhodli sme sa inak, aby sa zotavil a čo najskôr vrátil do zostavy národného tímu," dodal tréner účastníkov MS 2014 v Brazílii Baždarevič.


Z B-skupiny postúpili priamo na šampionát Belgičania a Walesania. Žreb play-off bude už v nedeľu 18. októbra o 11.15 h vo švajčiarskom Nyone.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies