Bosniaci a Albánci môžu od Vianoc do EÚ bez víz

NETKY.SK • 8 November 2010, 13:25 • 2 min
Bosniaci a Albánci môžu od Vianoc do EÚ bez víz

Bosniaci a Albánci môžu od Vianoc do EÚ bez víz

slovakia

left justify in out

Ministri vnútra Európskej únie dnes uvoľnili Albánsko a Bosnu a Hercegovinu spod vízového režimu, čo znamená že ich obyvatelia budú môcť s biometrickými pasmi cestovať do 26 štátov Európy bez víz už pred tohtoročnými Vianocami.
      Európsky parlament odobril zrušenie víz pre dvojicu balkánskych krajín už 7. októbra, platiť bude od 15. decembra tohto roku.
      Bosniaci a Albánci budú tak môcť cestovať do schengenského priestoru bez prekonávania byrokracie, okrem Bulharska, Cypru, Írska, Rumunska, Veľkej Británie do všetkých krajín EÚ, navyše budú mať bezvízový režim aj s Islandom, Nórskom, Švajčiarskom.
      Pred rokom, 30. novembra odsúhlasili inštitúcie EÚ bezvízový styk s Čiernou Horou a Srbskom, ktorý platí od 19. decembra minulého roku. Jediným regiónom, ktorého obyvatelia musia žiadať pred cestovaním do Schengenu o víza, zostáva Kosovo.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies