Bosna po výhre 1:0 v Litve prvýkrát na MS, Gréci do baráže

NETKY.SK • 16 Október 2013, 09:11 • 2 min
Bosna po výhre 1:0 v Litve prvýkrát na MS, Gréci do baráže

BRATISLAVA - Futbalisti Bosny a Hercegoviny prvýkrát v histórii postúpili na finálový turnaj MS, keď zvládli utorňajší záverečný duel kvalifikačnej G-skupiny a v Kaunase vyhrali nad domácou Litvou 1:0 gólom Vedada Ibiševiča. Zverenci trénera Safeta Sušiča počas celého kvalifikačného cyklu prehrali len raz, keď v septembri doma nestačili na Slovensko (0:1).

slovakia

left justify in out

Pred vyvrcholením kvalifikácie mala Bosna rovnako ako Gréci na konte zhodný počet 22 bodov, ale jasne lepšie skóre a stačilo jej spoliehať sa na vlastný trojbodový triumf v Litve, ktorý by ju posunul do Brazílie. Prvý polčas favorit tlačil, ale nedokázal pretaviť svoju aktivitu do vedúceho gólu. Ten strelili Bosniaci v 68. minúte, keď sa po prihrávke Edina Džeka zapísal do streleckej listiny Vedad Ibiševič. Po dvoch neúspešných vystúpeniach v baráži, v oboch prípadoch jej stopku vystavilo Portugalsko, sa tak Bosna vyhla zradnej konfrontácii a postúpila na budúcoročné MS do Brazílie priamo ako víťaz skupiny.

Druhé Grécko vyhralo 2:0 nad Lichtenštajnskom, no obsadilo 2. miesto a zahrá si v novembrovej baráži. Meno súpera sa "Hellas" dozvedia na žrebovaní kvarteta dvojíc v pondelok 21. októbra.

G-skupina:

Litva - Bosna a Hercegovina 0:1 (0:0)

Gól: 68. Ibiševič. Rozhodoval: Zwayer (Nem.), ŽK: Vaitkunas, Matulevičius, Vičius, Borovskij.

Zostavy a striedania:

Litva: Arlauskis - Borovskij, Kijanskas, Žaliukas, Vičius - Mikoliunas (69. Valskis), Vaitkunas, Kalonas, Panka - Matulevičius (78. Razulis), Černych (85. Sirgedas)
Bosna: Begovič - Vršajevič (71. Zahirovič), Bičakčič, Spahič, Salihovič - Pjanič, Misimovič, Medunjanin, Lulič - Džeko, Ibiševič

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona