Bosna nemôže zaváhať, Litva v pobaltskom derby proti Lotyšsku

NETKY.SK • 10 Október 2013, 13:39 • 2 min
Bosna nemôže zaváhať, Litva v pobaltskom derby proti Lotyšsku

BRATISLAVA - V "slovenskej" G-skupine kvalifikácie o postup na futbalové majstrovstvá sveta 2014 do Brazílie zostáva odohrať každému tímu po dve stretnutia, už po septembrových meraniach síl bolo jasné, že o priamu účasť budú bojovať dve krajiny - Bosna a Hercegovina a Grécko.

slovakia

left justify in out

Obaja majú zhodne po 19 bodov a piatkové zápasy definitívne nerozlúštia postupovú tajničku. Slováci prišli o šancu na svoj druhý svetový šampionát domácou prehrou s Bosniakmi v Žiline 10. septembra (1:2) a v tabuľke im patrí tretia priečka s 12 bodmi.

V piatok sú na programe tri duely. Zverenci trénera Jána Kozáka sa predstavia v Pireu proti domácim Grékom, Bosna v Zenici privíta outsidera Lichtenštajnsko. Ak si Bosniaci aj pripíšu tri body, tak ešte nezískajú miestenku na MS. Rozhodujúci však môže byť rozdiel skóre, čo je pri bodovej rovnosti dvoch krajín druhým kritériom. "Je možné, že budeme mať problémy so strelením prvého gólu. Dúfam, že do konca prvého polčasu sa rozhodne o víťazovi. Chcem využiť a vždy preferujem najlepších možných hráčov, pretože v piatok nemôžeme zaváhať. Ak pôjde v prvom dejstve všetko podľa plánu, po prestávke budem šetriť niektorých hráčov. Viem desať mien, ktoré nastúpia," cituje trénera Bosny a Hercegoviny Safeta Sušiča internetová stránka reprezentacija.ba.

Pobaltské derby medzi Litvou a Lotyšskom vo Vilniuse bude mať skôr charakter prípravného stretnutia, pretože obom tímom už o nič nejde. Domáci Litovčania pod taktovkou dočasného trénera Igorisa Pankratjevasa však myslia iba na víťazstvo. "Momentálne nás nezaujíma nič iné, len zápas proti Lotyšsku. Jediný znesiteľný scenár, ktorý tento duel môže spĺňať, je zisk troch bodov," uviedol Pankratjevas pre oficiálnu stránku Litovskej futbalovej federácie (LFF).

Program piatkových duelov v G-skupine európskej časti kvalifikácie o postup na futbalové majstrovstvá sveta 2014 do Brazílie (časy sú SELČ):
Litva - Lotyšsko (17.30 h, Vilnius), rozhoduje: Reinert (Faer. os.)
Bosna a Hercegovina - Lichtenštajnsko (20.00 h, Zenica), rozhoduje: Richard Liesveld (Hol.)
Grécko - Slovensko (20.45 h, Pireus), rozhoduje: Deniz Aytekin (Nem.)

Tabuľka G-skupiny:
1. Bosna a Hercegovina 8 6 1 1 25:5 19
2. Grécko 8 6 1 1 9:4 19
3. Slovensko 8 3 3 2 9:7 12
4. Litva 8 2 2 4 7:10 8
5. Lotyšsko 8 2 1 5 8:16 7
6. Lichtenštajnsko 8 0 2 6 3:19 2



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies