Bosna krok od historického postupu, Grécko s malou nádejou

NETKY.SK • 14 Október 2013, 12:29 • 2 min
Bosna krok od historického postupu, Grécko s malou nádejou

ZENICA - V rámci "slovenskej" G-skupiny európskej časti kvalifikácie o postup na záverečný turnaj futbalových majstrovstiev sveta 2014 do Brazílie odohrajú v utorok záverečné tri zápasy.

slovakia

left justify in out

Už po septembrových dueloch bolo jasné, že súboj o priamy postup zvedie duo Bosna a Hercegovina - Grécko. V piatkových stretnutiach uspeli oba tímy figurujúce na dvoch najvyšších priečkach, na svojom konte majú zhodne po 22 bodov. Zásluhou lepšieho skóre vedú Bosniaci. Slovákom patrí tretia pozícia so ziskom 12 bodov.

Zverenci Jána Kozáka nastúpia od 20.10 h SELČ v Rige proti Lotyšom. Ak slovenskí reprezentanti zvíťazia, s určitosťou obsadia v G-skupine konečné tretie miesto. V prípade zisku jedného alebo žiadneho bodu ich pozíciu v tabuľkovom poradí určí výsledok zápasu v Kaunase medzi domácou Litvou a Bosnou a Hercegovinou. Piatkovým triumfom 4:1 v Zenici nad Lichtenštajnskom urobili hráči Bosny dôležitý krok na ceste k historickej účasti na svetovom šampionáte. "Ideme zvíťaziť a zaistiť si priamy lístok do Brazílie. Máme potrebnú silu a kvalitu," cituje slová trénera Bosny a Hercegoviny Safeta Sušiča portál uefa.com. "Budeme sa prezentovať útočnou hrou, no musíme pamätať na to, že každá strata lopty nás môže vyjsť draho," uviedol Sušič, ktorého doplnil stredopoliar Zvjezdan Misimovič: "Sme pripravení odovzdať na ihrisku všetko, aby sme získali najdôležitejšie tri body v tímovej histórii. Od Brazílie nás delí 90 minút; vieme, čo je v stávke. Ak ukážeme to, na čo máme, niet pochýb, že v Litve vyhráme." 

Na zakopnutie Bosny a Hercegoviny budú čakať Gréci, ktorí po piatkovom tesnom víťazstve 1:0 nad Slovákmi stále živia nádej na priamy postup na MS 2014. V utorkovom zápase v Pireu s hráčmi Lichtenštajnska sú domáci jednoznačným favoritom, uvedomujú si však, že ani zisk troch bodov im nemusí zaručiť miestenku do Brazílie. "V piatok sme splnili svoj cieľ. Musíme uspieť znova a čakať na výsledok Bosny," vyhlásil po víťazstve nad slovenskou reprezentáciou kormidelník Grécka Fernando Santos. 

Súboje Litvy s Bosnou a Grécka s Lichtenštajnskom sa začnú o 19.00 h SELČ, Slovensko nastúpi proti Lotyšsku o 20.10 h SELČ. 

Program utorkových záverečných stretnutí G-skupiny európskej časti kvalifikácie o postup na záverečný turnaj futbalových majstrovstiev sveta 2014 do Brazílie (časy sú SELČ): 
Litva - Bosna a Hercegovina (19.00 h, Kaunas), rozhoduje: Zwayer (Nem.) 
Grécko - Lichtenštajnsko (19.00 h, Pireus), rozhoduje: Kovařík (ČR) 
Lotyšsko - Slovensko (20.10 h, Riga), rozhoduje: Aranovskij (Ukr.) 

Tabuľka G-skupiny: 
1. Bosna a Hercegovina 9 7 1 1 29:6 22 
2. Grécko 9 7 1 1 10:4 22 
3. Slovensko 9 3 3 3 9:8 12 
4. Litva 9 3 2 4 9:10 11 
5. Lotyšsko 9 2 1 6 8:18 7 
6. Lichtenštajnsko 9 0 2 7 4:23 2 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies