Bosna je štvrtá na svete v počte členov hnutia Islamský štát na počet obyvateľov

NETKY.SK • 18 September 2014, 13:45 • 2 min
Bosna je štvrtá na svete v počte členov hnutia Islamský štát na počet obyvateľov

SARAJEVO - Bosna a Hercegovina je na štvrtom mieste na svete v počte členov extrémistickej organizácie Islamský štát (IS) vzhľadom na počet obyvateľov. S odvolaním sa na americkú Ústrednú spravodajskú službu (CIA) o tom dnes informoval srbský spravodajský server Vesti-online.

slovakia

left justify in out

CIA podľa neho v správe uvádza, že na strane IS, ktorý obsadil časti Iraku a Sýrie, v súčasnosti bojuje 350 občanov Bosny, ktorí sa pripojili k džihádu. Tento počet predstavuje 92 osôb na jeden milión obyvateľov, spresnili bosnianske Nezavisne novine.

 

Predsedníčka Združenej komisie na obranu a bezpečnosť v bosnianskom parlamente Dušanka Majkičová upozornila, že problém radikálnych islamistov existuje už roky, nie je však pripravenosť na to, aby sa o ňom hovorilo.

 

"Dokonca i keď je vytvorený zákon, on sa nerealizuje. A potom, keď sa podnikajú veľké, pompézne akcie, oni viac slúžia ako upozornenie tým ľuďom, aby sa stiahli," podotkla.        

 

Zároveň zdôraznila, že odchod džihádistov z Bosny do radov Islamského štátu sa môže stať veľkým regionálnym problémom, pričom nikto z tých ľudí, ktorí odchádzajú na bojiská, doposiaľ nebol sankcionovaný.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies