Bosna chce Írov doma uvariť, Pjanič: Zomrieme pre každú loptu

NETKY.SK • 12 November 2015, 13:24 • 2 min
Bosna chce Írov doma uvariť, Pjanič: Zomrieme pre každú loptu

ZENICA - Futbalisti Bosny a Hercegovina chcú už v piatok urobiť výrazný krok k svojmu premiérovému postupu na európsky šampionát. V Zenici plánujú v prvom dueli baráže EURO 2016 urobiť Írom zo života peklo.

slovakia

left justify in out

"Sme pripravení zomrieť pre každú jednu loptu," vyhlásil stredopoliar rímskeho AS Miralem Pjanič.

 

Bosniaci vlani prvýkrát okúsili atmosféru veľkého podujatia, keď sa predstavili na MS v Brazílii. V kvalifikácii na EURO sa ale dlho trápili a až v jej závere si vybojovali aspoň účasť v baráži. Aj vďaka tomu, že pod taktovkou nového kouča Mehmeda Baždareviča vyhrali päť z uplynulých šiestich zápasov. "Už takmer stratenú pozíciu sme pretavili do baráže, pretože sme sa ku koncu kvalifikácie zlepšovali. Veľmi snívame o účasti na ME," dzôraznil Pjanič pre denník Oslobodjenje.

 

V ceste im však budú stáť húževnatí Íri, ktorí v nabitej kvalifikačnej skupine dokázali doma zdolať Nemcov - úradujúcich svetových šampiónov. "Máme osud vo vlastných rukách. Dôležité je, že naše opory stabilne hrávajú vo svojich kluboch a podávajú tam dobré výkony," povedal kormidelník Bosny Baždarevič, ktorý po neúspešnom úvode kvalifikácie nahradil na lavičke Safeta Sušiča.

 

Írov trápia zranenia a veľkým úderom je pre nich neúčasť Shanea Longa. Ten sa minimálne v prvom dueli nepredstaví pre zranenie členka, Naopak, Bosna má k dispozícii kompletný káder. Štadión Bilino Pole je už dávno vypredaný, na tribúnach bude 15.600 divákov. Hoci v hlavnom meste Sarajeve je k dispozícii väčší štadión, Bosna preferuje hrať na obľúbenom mieste v 70 km vzdialenej Zenici.

 

Kouč Írov Martin O'Neill považuje za veľkú výhodu, že odvetu bude hrať jeho tím na domácej pôde - v pondelok v Dubline. "Urobíme všetko preto, aby sme postúpili. Druhý zápas hráme na našom štadióne Aviva a to je pre nás veľké plus. Írski fanúšikovia sú fantastickí, čo ukázali už v súboji s Nemeckom a sme si istí, že rovnaká atmosféra bude panovať aj v tejto baráži," vyhlásil O'Neill.

 

Prvý zápas futbalovej baráže o EURO 2016:

piatok 13. novembra:

Zenica, 20.45 h: Bosna a Hercegovina - Írsko

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies