Bosna a Hercegovina žiada vylúčenie rozhodcu O'Learyho

NETKY.SK • 23 Jún 2014, 19:51 • 2 min
Bosna a Hercegovina žiada vylúčenie rozhodcu O'Learyho

CUIÁBA - Futbalový zväz Bosny a Hercegoviny poslal Medzinárodnej futbalovej federácii (FIFA) žiadosť o vylúčenie novozélandského rozhodcu Petra O'Learyho z ďalšieho priebehu majstrovstiev sveta v Brazílii a zmenu výsledku stretnutia s Nigériou z 0:1 na 1:1.

slovakia

left justify in out

Spomenutý arbiter rozhodoval v F-skupine duel Bosniakov s Nigérijčanmi. O'Leary neuznal v 21. minúte gól Edinovi Džekovi pre údajné postavenie mimo hry. O osem minút neskôr zápas rozhodol Peter Odemwingie, keď z blízka prekonal brankára súpera Amir Begoviča. Tím nováčika na MS zároveň rozčúlili fotografie, na ktorých sa hlavný arbiter po dueli usmieva v klbku afrických hráčov. Podľa médií balkánskeho štátu je O'Leary jednoznačne najhorším rozhodcom na XX. majstrovstvách sveta v Brazílii. "Tento zápas sme mali vyhrať. O'Leary by sa mal zbaliť a ísť s nami domov," povedal útočník Manchestru City Edin Džeko. 

 

Bosniacke znepokojenie ohľadom Novozélanďana podporil britský denník The Independent, ktorého zaujíma, či O'Leary bude ešte pískať nejaké stretnutie na Mundiale. 

 

Bosna a Hercegovina po dvoch prehrách v základnej F-skupine s Argentínou (1:2) a Nigériou (0:1) už nemá šancu na postup do vyraďovacej časti turnaja. V záverečnom stredajšom dueli nastúpia bosnianski "Draci" proti Iráncom. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies