Bosh, pán nedostupný: Keď hviezda NBA nehrá a mlčí

NETKY.SK • 25 Apríl 2016, 10:21 • 2 min
Bosh, pán nedostupný: Keď hviezda NBA nehrá a mlčí

CHARLOTTE - Ak bol basketbalista Chris Bosh pre zástupcov siedmej veľmoci roky-rokúce jednou z najdosiahnuteľnejších hviezd v NBA, od februára už toto konštatovanie neplatí. Sediac v rohu otvorenej šatne so slúchadlami na ušiach a knihou v ruke, stal sa z neho pán nedostupný.

slovakia

left justify in out

Ochranke patrolujúcej pred dverami neunikne jediný novinár - každý má smolu. Líder Miami Heat nehovoril s médiami od 13. februára, hoci podľa periodika Miami Herald mu klub nič také nezatrhol. Pred mikrofónmi mlčí, odkedy sa uňho po roku znova objavili problémy s krvnými zrazeninami. Odhalili mu ich v ľavom lýtku. Vlani sa mu odtiaľ dostali až do pľúc a museli ho hospitalizovať.

"Tento rok som ani raz nebol v ohrození života, nemal som hlbokú žilovú trombózu. S Heat pracujeme na najlepšej preventívnej liečbe. Zostávam pozitívny, že ešte v tejto sezóne budem schopný vrátiť sa," konštatoval akurát v marcovom stanovisku. V dianí absentuje od 9. februára. Tridsaťdvaročný ľavoruký pivot dosiahol v základnej časti NBA 2015/2016 priemery 19,1 bodu a 7,4 doskoku na zápas. Miami Herald sa z rôznych zdrojov pod podmienkou anonymity dozvedel, že "kým bude brať lieky na riedenie krvi, klub mu nepovolí nastúpiť, keďže kontaktný šport je za takýchto okolností vysoko rizikový. Malo by to trvať ešte niekoľko mesiacov, nech by sa mu aj zrazenina rozptýlila už pred pár týždňami."

Americký zlatý olympijský medailista z Pekingu 2008 Bosh má s Miami platný kontrakt do roku 2019, za túto sezónu s príjmom takmer 22,2 milióna dolárov. Na Floride pôsobí od júla 2010, NBA ovládol s Heat dvakrát (2012, 2013), predtým hrával v Toronte. Po 893 odohraných dueloch má kariérne priemery 19,2 bodu a 8,5 doskoku. Miami zatiaľ úspešne bojuje so Charlotte v 1. kole play-off Východnej konferencie (2:1 na zápasy).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona