Bosenský moslim chcel v Grazi útočiť na vianočných trhoch

NETKY.SK • 8 December 2017, 14:11 • 2 min
Bosenský moslim chcel v Grazi útočiť na vianočných trhoch

V Grazi vo štvrtok zatkli islamského extrémistu z Bosny potom, čo polícia zistila, že plánoval útočiť s dodávkou na mestských vianočných trhoch.

slovakia

left justify in out

Imigrant, ktorý žil v mestskom prístrešku pre bezdomovcov, si vraj chcel prenajať auto a prejsť ním cez vianočný trh a zabiť alebo zraniť toľko ľudí, koľko len bude možné, píše server Stredoevropan.cz. Polícia dostala tip od iných bezdomovcov, ktorí tvrdili, že Bosniak sledoval veľa videí s teroristickými útokmi s použitím auta na zdieľanom počítači. Chválil sa vraj, že by to urobil tak, ako v Berlíne.

 

Dvakrát sa pýtal, ako by si mohol prenajať auto. Pri prehliadke jeho vecí našli rakúske noviny s článkom o atentáte v Nice. 

 

Aj keď zatiaľ nie sú dôkazy, že pracoval na plánoch útoku s niekým iným, vyšetrovatelia tvrdia, že pravidelne navštevoval mešitu spojenú s moslimským bratstvom. Predtým tiež navštevoval mešitu Taqwa, ktorá bola napojená na Islamský štát.

 

V tomto roku uskutočnila polícia raziu vo Viedni a v Grazi  a zatkla 14 ľudí včítane islamských kazateľov, ktorí spriadali plány na zvrhnutie vlády a založenie kalifátu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona