Bosch chce oddeliť divíziu štartérov do samostatného subjektu

NETKY.SK • 11 Marec 2016, 18:06 • 2 min
Bosch chce oddeliť divíziu štartérov do samostatného subjektu

GERLINGEN/HILDESHEIM - Popredný automobilový dodávateľ Bosch plánuje oddeliť divíziu štartérov do samostatného subjektu.

slovakia

left justify in out

Hovorca spoločnosti potvrdil, že vedenie dnes podpísalo predbežnú dohodu so zástupcami odborov. Informovala o tom agentúra DPA.

 

Dohoda zabezpečí, že nová dcérska firma bude viazaná kolektívnymi zmluvami celého koncernu. Pracovníci, ktorí prejdú do novej spoločnosti, tak v prípade prepustenia z organizačných dôvodov môžu požadovať zamestnanie v materskom koncerne. Rovnaké pravidlo platí aj vtedy, ak Bosch divíziu predá.

 

Celý proces by sa mohol ukončiť ešte v tomto roku, hoci pôvodný termín bol koniec roka 2015. Plány vedenia však narazili na odpor odborových predákov.

Bosch ešte pred rokom ohlásil úmysel zbaviť sa divízie štartérov buď formou spoločného podniku, alebo predaja. Plány vysvetľuje koncern tvrdou hospodárskou súťažou a veľkými stratami tejto divízie, pre ktorú globálne pracuje 6500 ľudí v 13 fabrikách. V Nemecku vyrába štartéry zhruba 1400 ľudí.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies