Borussia Dortmund spadla na bundesligové dno, Klopp nemieni odstúpiť

NETKY.SK • 1 December 2014, 07:46 • 2 min
Borussia Dortmund spadla na bundesligové dno, Klopp nemieni odstúpiť

BERLÍN - Finalista futbalovej Ligy majstrov zo sezóny 2012/2013 spadol na bundesligové dno. Borussia Dortmund prehrala v najvyššej nemeckej súťaži na ihrisku Eintrachtu Frankfurt 0:2 a vo vestfálskej metropole sa začína skloňovať slovo záchrana. Tréner Jürgen Klopp však nemieni opustiť potápajúcu sa loď a verí, že jeho zverenci sa dokážu zmobilizovať.

slovakia

left justify in out

"Chápem novinárov, ktorí po našich neúspešných výsledkoch rozmýšľajú o tom, že by som mal rezignovať. Nemám však v úmysle spraviť tento krok a ani nikto v klube zatiaľ nehovorí o tom, že by som mal položiť funkciu. Za výsledky nesiem plnú zodpovednosť. Ak ma niekto presvedčí o tom, že výmena trénera bude východiskom zo súčasnej situácie, odovzdám novému koučovi žezlo. Zatiaľ mi však nikto z vedenia klubu nepovedal, že našiel niekoho, kto bude robiť túto prácu lepšie," povedal Klopp pre akreditované médiá.
      

Borussia bola naposledy na chvoste Bundesligy v sezóne 2007/2008. V roku 2011 získala titul, o 12 mesiacov neskôr ho obhájila a pridala do zbierky aj trofej za triumf v Nemeckom pohári. V tomto ročníku však potešila dortmundských fanúšikov iba suverénnym postupom do osemfinále Ligy majstrov. V tíme vládne veľká maródka, zranení sú Marco Reus, Mats Hummels a Sokratis Papastathopoulos.
      

Z posledných desiatich bundesligových zápasov vyhrala Borussia iba jediný. "Vo Frankfurte sme sa všemožne snažili prerušiť negatívnu sériu. Nepodarilo sa nám to, no budeme tvrdo pracovať a bojovať o to, aby sme sa čím skôr vymanili z krízy. Proti Eintrachtu sme doplatili na rýchly gól, ktorý padol po hrubej chybe v obrane. Teraz máme pred sebou veľkú výzvu dostať sa čo najrýchlejšie z pásma zostupu," dodal Klopp.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies