Borussia Dortmund po štvrtý raz v histórii víťazom Nemeckého pohára

NETKY.SK • 28 Máj 2017, 10:38 • 2 min
Borussia Dortmund po štvrtý raz v histórii víťazom Nemeckého pohára

BERLÍN - Futbalisti Borussie Dortmund sa stali víťazmi Nemeckého pohára DFB Pokalu v sezóne 2016/2017.

slovakia

left justify in out

Zverenci trénera Thomasa Tuchela v sobotňajšom tradičnom berlínskom finále zdolali Eintracht Frankfurt tesne 2:1 a tešia sa zo štvrtého triumfu v domácej pohárovej súťaži (1964/65, 1988/89, 2011/12, 2016/17). Frankfurt má na konte tiež štyri prvenstvá, to posledné prišlo v sezóne 1987/88. V predchádzajúcich troch rokoch nemal Dortmund šťastie, prehral vždy vo finále - dvakrát s Bayernom Mníchov a raz s Wolfsburgom. Obhajca trofeje Bayern skončil svoju púť v semifinále, vyradil ho práve Dortmund.

"Je to jeden z najkrajších dní v mojej trénerskej kariére. Musím si to poriadne užiť. Aby ste mohli dosiahnuť ciele, v tíme je potrebná dôvera medzi hráčmi a trénerom. Preto bol Frankfurt takým ťažkým protivníkom, v mužstve im dobre funguje chémia," povedal Tuchel, ktorý možno absolvoval posledný zápas na lavičke Borussie. Jeho zmluva platí do roku 2018, ale upadol do nemilosti manažmentu klubu. "Chcem dodržať kontrakt," dodal. "Samozrejme, že sme sklamaní. Ale cením si, čo sme dokázali. Prehry sú súčasťou futbalu," uviedol kouč Eintrachtu Niko Kovač.

Sobotňajší triumf Borussii vystrieľal najlepší strelec mužstva Pierre-Emerick Aubameyang, ktorý strelil víťazný gól v 67. min z pokutového kopu. Skóre duelu otvoril v 8. min Ousmane Dembélé, ale v 30. min dokázal odpovedať Eintrach zásluhou Anteho Rebiča. V 66. min však fínsky gólman s bratislavským rodiskom Lukáš Hrádecký fauloval Christiana Pulisica a Aubameyang z bieleho bodu zakončil "panenkovsky".

Výsledok sobotňajšieho stretnutia finále Nemeckého pohára vo futbale DFB-Pokal (hralo sa na jeden zápas):

Eintracht Frankfurt - Borussia Dortmund 1:2 (1:1) - hralo sa na Olympijskom štadióne v Berlíne
Góly: 30. Rebič - 8. O. Dembélé, 67. Aubameyang (z pok. kopu)
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies