Boroš je útočník aj stopér, dal šesť gólov v siedmich dueloch

NETKY.SK • 12 September 2016, 12:06 • 2 min
Boroš je útočník aj stopér, dal šesť gólov v siedmich dueloch

SPIŠSKÁ NOVÁ VES - Dať šesť gólov v siedmich zápasoch, takouto úctyhodnou vizitkou sa na Slovensku môže pochváliť skutočne máloktorý kanonier.

slovakia

left justify in out

Tobôž keď je ním hráč, čo popri futbale pracuje a nezriedka nastupuje aj na poste stredného obrancu. O to vzácnejšia štatistika to potom je. Popýšiť sa ňou môže univerzál druholigovej Spišskej Novej Vsi Richard Boroš, ktorý v sobotňajšom stretnutí 6. kola v skupine východ volejom v 90. min rozhodol o triumfe svojho tímu v Lipanoch 1:0. Bol to už jeho štvrtý gól v šiestom zápase ligového ročníka, v pohárovom dueli pridal ďalšie dva zásahy.

"V lige som hral trikrát na poste stopéra, trikrát na hrote, rovnako aj v pohári. V strede poľa som už dlho nenastúpil, v poslednom čase sa sústredím na útok. Ale keď ma tréner potrebuje vzadu, tak ma tam posunie. Ja spravím všetko, len aby som pomohol mužstvu," tvrdí 27-ročný futbalista, ktorý je najlepším strelcom svojho mužstva. "Darilo sa mi na poste stopéra, kde góly prichádzajú väčšinou po štandardkách a v mojom prípade najmä hlavou, ale lepšie sa cítim vpredu. Tam mám predsa väčšiu šancu skórovať," dopĺňa v rozhovore pre agentúru SITA.

Zo šiestich zápasov II. ligy 2016/2017 vyťažili Spišskonovovešťania 6 bodov za dve víťazstvá, pri oboch skóroval aj Boroš. "Pomohol som k bodom, ale nemáme ich veľa. Okrem troch v sobotu v Lipanoch, kde som prvý raz v kariére takto v závere rozhodol o víťazstve, sme ich získali aj proti Popradu (2:1) a priniesli nám veľkú radosť, keďže išlo o derby," poznamenal Boroš. Spišiaci sa podľa jeho slov chcú dostať do hornej šestky a na budúci rok hrať po reorganizácii celoslovenskú II. ligu. Aktuálne im patrí 7. priečka v tabuľke.

Absolvent gymnázia a neskôr aj študent VŠ Boroš hral okrem Spišskej Novej Vsi iba v okolitých obciach - Odoríne, Spišských Vlachoch a Rudňanoch. "S futbalom som začal dosť neskoro, asi až ako 13 - 14-ročný za žiakov v Odoríne. Venoval som sa dovtedy šortreku," prezrádza Boroš, ktorý napriek nevídanej streleckej produktivite nelieta v oblakoch. Nad posunom do najvyššej súťaže teraz nepremýšľa. "Mojím cieľom je pomôcť čo najviac rodnému mestu. Čo bude neskôr, neviem. Nechám sa prekvapiť," dodáva skromne hráč, ktorý obdivuje futbalové mozgy Andreu Pirla či Andrésa Iniestu. "Veľmi sa mi páčia hráči, ktorí majú hlavu ako oni. Periférne videnie, vnímanie hry. Vedia byť dva kroky vpredu pred ostatnými."

So známym 36-ročným brankárom Petrom Borošom, niekdajším dlhoročným gólmanom Banskej Bystrice, nie je Richard nijaký príbuzný. "Iba menovec. Teraz v zime sme sa stretli v rámci prípravného zápasu. Sympaťák," dodáva na slovenských trávnikoch menej známy Boroš, v súčasnosti veľká opora FK Spišská Nová Ves.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies