Borisov: Bulharsko, Srbsko a Rumunsko zatvoria hranice, pokiaľ tak urobí Nemecko

NETKY.SK • 24 Október 2015, 13:56 • 2 min
Borisov: Bulharsko, Srbsko a Rumunsko zatvoria hranice, pokiaľ tak urobí Nemecko

SOFIA - Bulharsko, Srbsko a Rumunsko zatvoria svoje hranice, pokiaľ tak urobí Nemecko alebo niektorá ďalšia krajina za účelom zastavenia toku prichádzajúcich migrantov.

slovakia

left justify in out

Trojica štátov dnes v spoločnom vyhlásení varovala, že sa odmieta stať nárazníkovým pásmom pre uviaznutých utečencov, napísala agentúra Reuters.

 

Bulharský premiér Bojko Borisov to oznámil po dnešnom spoločnom rokovaní s partnermi z Rumunska a Srbska v metropole Sofia. Trojica balkánskych politikov - Borisov, Victor Ponta a Aleksandar Vučič - sa tam dnes stretla, aby sa poradila o spoločnom postupe v utečeneckej kríze pred nedeľňajším summitom lídrov Európskej únie v Bruseli.

"Trojica štátov, sme pripravení, pokiaľ Nemecko a Rakúsko zatvoria svoje hranice, nedopustiť, aby sa naše krajiny stali nárazníkovými zónami. Budeme pripravení zavrieť hranice," uviedol Borisov novinárom.

 

Predseda Európskej komisie Jean-Claude Juncker zvolal na nedeľu summit lídrov niektorých členských štátov EÚ a Balkánu. Témou ich rokovania bude utečenecká kríza. "Vznikla tu potreba väčšej spolupráce, širších konzultácií a okamžitých operatívnych zákrokov," uviedla v stredajšom vyhlásení kancelária predsedu eurokomisie.

Pozvánku na summit dostali Bulharsko, Grécko, Chorvátsko, Macedónsko, Maďarsko, Nemecko, Rakúsko, Rumunsko, Slovinsko a Srbsko.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies