Boris Zala požiadal okresnú organizáciu SMER-SD o prerušenie členstva

NETKY.SK • 11 Október 2016, 15:45 • 2 min
Boris Zala požiadal okresnú organizáciu SMER-SD o prerušenie členstva

BRATISLAVA – Europoslanec Boris Zala oficiálne požiadal o prerušenie členstva v Smere-SD. Ako informoval Zala dnes agentúru SITA, svoju žiadosť oficiálne zaslal príslušnej bratislavskej okresnej organizácii – Bratislava I. Europoslanec Boris Zala v septembri informoval, že požiada o prerušenie členstva v Smere-SD.

slovakia

left justify in out

Podľa stanov Smeru-SD členstvo v strane môže byť prerušené na základe písomnej žiadosti člena doručenej príslušnej okresnej organizácii strany zo zdravotných alebo závažných osobných dôvodov na žiadateľom uvedené obdobie. O žiadosti o prerušenie členstva rozhoduje príslušná okresná organizácia strany. Počas prerušenia členstva nesmie takýto člen strany kandidovať na verejnú funkciu na kandidačnej listine inej politickej strany, politického hnutia, koalície politických strán a politických hnutí alebo ako nezávislý kandidát bez predchádzajúceho písomného súhlasu príslušného orgánu strany, ktorý je oprávnený schvaľovať kandidačné listiny na verejné funkcie. Počas prerušenia členstva zaniká členovi členstvo v orgánoch strany a člen nemôže byť volený do orgánov strany.

 

Zala zdôvodnil svoju žiadosť tým, že sa nepodieľal na príprave programovej konferencie. Pociťuje to ako istú formu vylúčenia či diskriminácie. „Závažnejší rozmer sú niektoré vyjadrenia predsedu strany Roberta Fica na adresu europoslancov, ktorý povedal, že nemáme žiaden vplyv na členskú základňu, ani štruktúry a ani na neho. Nerád som angažovaný v strane, kde nemám vplyv. Moje členstvo je preto zbytočné. Preto som požiadal o pozastavenie členstva,“ vyhlásil minulý týždeň Zala.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies