V pondelok bude parlament rokovať o cenách energií a o odvolaní ministra vnútra

NETKY.SK • 26 August 2021, 16:20 • 2 min
V pondelok bude parlament rokovať  o cenách energií a o odvolaní ministra vnútra

BRATISLAVA - Predseda parlamentu Boris Kollár zvolal na 30. augusta dve mimoriadne schôdze. Jednu o odvolaní Milana Mikulca, druhá sa týka cien energií.

slovakia

left justify in out

Predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) na návrh opozičných poslancov zvolal na pondelok 30. augusta na 11:00 hod. schôdzu poslaneckého pléna k cenám energií.

 

Po skončení tejto schôdze má nasledovať ďalšia o odvolaní Romana Mikulca (OĽaNO) z funkcie ministra vnútra.

Pod zvolanie mimoriadnych schôdzí sa podpísalo 31 poslancov strany Smer-sociálna demokracia (Smer-SD) a nezaradených poslancov.

 

Parlament by mal prijať uznesenie „k výraznému rastu cien elektriny, plynu a tepla pre slovenské domácnosti a malé a stredné podniky v roku 2022 a k rizikám pre príjmy štátneho rozpočtu po sprevádzkovaní plynovodu Nord Stream“.

V prípade, že parlament neschváli program schôdze k cenám energií, vzápätí by mala nasledovať schôdza k odvolaniu ministra vnútra. Koalícia sa zatiaľ nedohodla, aký postup zvolí. Výhrady k Mikulcovi má koaličné hnutie Sme rodina

 

Keď sa v júli malo v parlamente rokovať o odvolaní Mikulca, plénum bolo viackrát neuznášaniaschopné a schôdza sa preto presunula na september.

 

Mohlo by vás zaujímať: Pozor na podvodníkov, ktorí domácnosti k zmene dodávateľa! Tentokrát zneužívajú meno regulačného úradu


Nemôžeme čakať do septembra, kým sa uráči vládnej koalícii rokovať o Mikulcovi,“ vyhlásil tento týždeň líder Smeru-SD Robert Fico. Podľa neho je minister Mikulec podozrivý z korupcie, zo zneužívania právomoci verejného činiteľa a „ je otcom myšlienky“ prerušiť zásah policajnej inšpekcie proti trom zločinom.

Riadna schôdza parlamentu je naplánovaná na 16. septembra, teda deň po odchode pápeža Františka zo Slovenska.

 

Prečítajte si tiež: Hrozí rapídne zdraženie tepla a elektriny!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Petras
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies