Boris Kollár vysvetlil hlasovanie o vydaní Roberta Fica do väzby

NETKY.SK • 8 Máj 2022, 14:17 • 2 min
Boris Kollár vysvetlil hlasovanie o vydaní Roberta Fica do väzby

BRATISLAVA - Hnutie Sme rodina sa v parlamente zdržalo hlasovania o vydaní predsedu Smeru-SD Roberta Fica na prípadné väzobné stíhanie. Šéf hnutia Boris Kollár ozrejmil v nedeľnej relácii RTVS O 5 minút 12, prečo sa tak rozhodli.

slovakia

left justify in out

Predseda Národnej rady (NR) SR Kollár vysvetlil, že v prípade figuruje ako poškodený, a preto je zaujatý. Predseda Národnej rady (NR) SR Kollár to uviedol v nedeľnej relácii RTVS O 5 minút 12. Nezaradený poslanec a šéf Hlasu-SD Peter Pellegrini zdôraznil, že nevydanie Fica do väzby nemá vplyv na pokračovanie trestného stíhania.

 

img

 

Kollár podotkol, že sa hnutie zdržalo hlasovania, aby mu nemohli vyčítať, že bol v prípade zaujatý a konal neeticky. „Keby som rozhodoval o Ficovi, konal by som nie nezaujato,“ zdôraznil s tým, že orgány činné v trestnom konaní majú rozviazané ruky.

 

Prečítajte si tiež: Riešenie problémov ľudí je na druhej koľaji, tvrdí Zuzana Čaputová

 

Hnutie podľa jeho slov nezatvára dvere pred vylúčenými poslankyňami z klubu OĽaNO Romanou Tabák a Katarínou Hatrákovou, ktoré hlasovali proti Ficovmu vydaniu.

 

img

 

„Niektorí hlasovanie prezentujú tak, ako keby došlo k nejakej ujme. Trestné stíhanie ale bude pokračovať, len Fico nebude vo väzbe,“ doplnil Pellegrini. Tvrdí, že za súčasných okolností by nepodporili vydanie na väzobné stíhanie ani v prípade, že by išlo o poslancov OĽaNO.

 

Možno vás zaujme: VIDEO: Premiér nesúhlasí s Igorom Matovičom. Ako vidí budúcnosť koalície?

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona