Boris Kollár tlačí na zákon o nájomných bytoch. Obáva sa podrazu zo stany koaličných partnerov

NETKY.SK • 12 September 2021, 10:14 • 2 min
Boris Kollár tlačí na zákon o nájomných bytoch. Obáva sa podrazu zo stany koaličných partnerov

BRATISLAVA – Hnutie Sme rodina sa obáva, že z výstavby štátnych nájomných bytov sa stane nástroj na vydieranie zo strany koaličných partnerov.

slovakia

left justify in out

Predseda parlamentu a líder hnutia Sme rodina Boris Kollár na sociálnej sieti informoval, že zákon o lacnom štátnom nájomnom bývaní ide do parlamentu. “Dobrou správou je, že zákon už prešiel prvým čítaním a predložili sme ho do parlamentu. Tou zlou je, že sa vynorilo veľa protitlakov a nechcú nám to dovoliť. Jedni žiarlia, pretože je to veľmi dobrý nápad, čo by nám mohlo aj politicky pomôcť. Druhí preto, lebo by mohli prísť o nekresťanské zisky. Ceny nehnuteľností raketovo stúpajú. Dnes sa už prakticky nedá lacno kúpiť normálny byt, čo je pre mladých ľudí úplná katastrofa,“ uviedol Kollár. 

 

Doplnil, že ak zákon prejde aj druhým čítaním a získa podporu zákonodárcov, spustí sa výstavba 10 tisíc lacných nájomných bytov. Šéf parlamentu pripomenul, že odchodom niekoľkých členov zo strany Za ľudí, sa spustila ďalšia koaličná kríza. Partneri sa nevedia dohodnúť, kto bude sedieť na ministerských stoličkách, keďže strana SaS prijala odídencov do parlamentného klubu, čím si posilnila pozíciu vo vláde.

 

Prečítajte si tiež: Návrh zákona o výstavbe nájomného bývania je opäť v parlamente. Sme rodina sľubuje 10 tisíc bytov do piatich rokov

 

Kollár apeluje na verejnosť, aby ostro sledovala dianie okolo zákona. Obáva sa, že výstavba štátnych nájomných bytov by sa mohla stať nástrojom na vydieranie zo strany koaličných partnerov v boji o ministerské funkcie.

 

„Ľudí nezaujíma, kto bude na ktorej ministerskej stoličke sedieť, ale to, kde budú bývať za normálnych a prijateľných podmienok,“ uzavrel šéf hnutia. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona